Nova stranka poziva na sastanak radi konkretizacije zahteva protesta

Nova stranka poziva na sastanak radi konkretizacije zahteva protesta

Nakon više od šest godina potonuća države u mrak autoritarizma, urušavanja institucija, gaženja i najmanjeg traga vladavine prava, medijskih sloboda, volje i dostojanstva naroda, Nova stranka zahteva od predsednika Srpske napredne stranke, samozvanog predsednika Srbije i uzurpatora svih javnih funkcija, Aleksandra Vučića, da hitno razreši dužnosti ministra unutrašnjih poslova, ministarku pravde i republičku javnu tužiteljku.

Aktuelna vlast je ogrezla u korupciji i kriminalu. Tajni ugovor sa Etihadom, tajni ugovor o “Beogradu na vodi”, afera Asomakum, totalni idioti i fantomsko rušenje Savamale, ponižavanje novinarske profesije, pokradene penzije, guranje građana ispod ruba egzistencije, sramotno skrivanje odgovornosti za pad vojnog helikoptera i pogibiju sedmoro ljudi, čutanje i odsustvo prave istrage o ubistvu Olivera Ivanovića samo su deo krvavog mozaika Vučićevog režima. Zato je naša politička i moralna dužnost da se svom snagom odupremo talasu kriminala i primitivizma koji preti da proguta sve ono za šta smo se borili i izborili još pre 18 godina.

Vođeni energijom građana Srbije koji su na protekla dva ulična protesta jasno pokazali da im je dosta prekrajanja njihove volje, smatramo da je nedavno potpisan dokument o Zajedničkim uslovima za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora stabilan osnov za konkretizaciju opozicione saradnje, kao i jasno definisanje i isticanje političkih ciljeva koji bi održali energiju pomenutih skupova i povećali pritisak na vlast.

Zato pozivamo sve političke organizacije koje su istinski spremne da ustanu protiv režima Aleksandra Vučića na sastanak u prostorijama centrale Nove stranke, sutra ili najkasnije do subote, da zajedno definišemo strategiju i stanemo na put daljem urušavanju Srbije. To dugujemo svojoj državi i, pre svega, budućim generacijama, a okupljanje u subotu 22. decembra prava je prilika za to.

Do pobede!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close