Nova stranka poziva na stvaranje snažnog liberalnog fronta opozicije

Nova stranka poziva na stvaranje snažnog liberalnog fronta opozicije

Nova stranka čestita novoizabranom rukovodstvu Pokreta slobodnih građana, na čelu sa novim predsednikom Pavlom Grbovićem, i ujedno apeluje na sve stranke i organizacije liberalne orijentacije da, rukovođene iznad svega interesima građana, pristupe ozbiljnim međusobnim razgovorima i pripremama za predstojeću političku borbu.

Posle današnje Izborne skupštine PSG-a, na kojoj je najavljen početak procesa ujedinjenja sa Novom strankom, pozivamo da se nedavno započeti razgovori opozicionih stranaka i pokreta ne samo nastave, već i intenziviraju, kako bi rezultirali stvaranjem snažnih liberalnih i socijaldemokratskih snaga koje će pred javnost izaći sa jasnim zahtevima i konkretnim predlozima. Ponavljamo da je opoziciona politička scena Srbije danas isuviše razuđena, te samim tim, kao takva, i preslaba da bi se suprotstavila snažnom političkom protivniku, aktuelnom režimu, koji ne bira sredstva zarad zacrtanog cilja. Zato je ukrupnjavanje neophodno, a kao prvi primer pomenutog očekujemo i skori formalni početak procesa ujedinjenja sa Pokretom slobodnih građana.

Pazljivo slušajući apele građana Srbije, koji svakodnevno pozivaju na osnaživanje opozicije i jasne korake u borbi protiv režima, ističemo da je ovo trenutak kada je neophodno da političke razmirice i sve međusobne razlike ostavimo po strani i vratimo se za pregovarački sto. I Novu stranku predstojećeg vikenda očekuje Izborna konferencija, nakon koje ćemo, sa novim, odlučnim i doslednim rukovodstvom, zasigurno nastaviti započeto, a to je kreiranje jasnog liberalnog fronta koji će, uz podršku svih građana Srbije, nastaviti političku borbu da lepa zemlja Srbija konačno postane i ozbiljna država.

Pridružite nam se!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close