Nova stranka predstavila svoje odbornike u skupštinama beogradskih opština

Nova stranka predstavila svoje odbornike u skupštinama beogradskih opština

Odbornici Nove stranke Ljubivoje Tadić, Konstantin Milovanović i Miroslav Đorđević predstavili su danas, na konferenciji za medije, svoje planove i program u budućoj opozicionoj borbi u skupštinama beogradskih opština.

Kako je istakao naš istaknuti dramski umetnik i odbornik NOVE u Skupštini opštine Stari grad Ljubivoje Tadić, odbornici Nove stranke će dosledno raditi na programskim načelima postavljenim još u izbornoj kampanji, gde je podvukao neophodnost temeljnih razgovora o vraćanju nadležnosti beogradskim opštinama.
 
 
"Građani će na taj način više učestvovati u radu gradskih opština i Gradske skupštine. Ostaćemo protiv gradnje gondole na Kalemegdanu, jer to ruži izgled prestonice. Nigde u Evropi ne postoji toliko kafana, kafića i klubova u strogom centru, koji rade ne poštujući propise, te ćemo se boriti i protiv buke, jer je mir temelj normalnog života u jednom glavnom gradu. Predložićemo i da Stari grad postane jedinstveni kulturni centar Beograda, za šta ćemo zatražiti podršku i ostalih kolega odbornika", poručio je Tadić.
 
Sa njim je saglasan i zamenik predsednika odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Milovanović, koji je podsetio da mladi sa ove centralne beogradske opštine, nažalost, nisu uopšte aktivirani u društveno-politički život, na čemu će on, kroz svoj rad i borbu, insistirati.
 
 
"Na Vračaru je situacija takva da Božidarac, kao kulturna ustanova, samo formalno postoji. Sportski centar Vračar je dat gradu, a oduzet opštini. Ja se nadam da ću u naredne 4 godine opravdati poverenje, pre svega, svojih vršnjaka, a zalagaću se za transparentnost rada opštine, jer su u prethodnom mandatu, odluke Skupštine objavljene na sajtu opštine samo na prve 3 sednice. Imaćemo i dan kada će naša odbornička grupa primati građane i sa njima direktno razgovarati o svim problemima i rešenjima", naveo je Milovanović.
 
Za kraj, odbornik Starog grada Miroslav Đorđević ukazao je da se građani ove opštine suočavaju sa velikim zagađenjem vazduha, bukom i netransparentnim radom, što će pokušati da reše u zajedničkoj borbi sa svojim komšijama.
 
 
"Jedna od naših ideja su zelena autobuska stajališta, kakva, na primer, postoje u Beču. Kroz takve zelene oaze bismo dobili i estetski i ekološki benefit, a ostala bi uvek deo Beograda. Zato pozivam sve Beograđane, ali i predstavnike medija, da budu naši partneri i da nam, kroz konstruktivnu kritiku i pohvale, pomognu da zajedno napravimo boljim i Stari grad i čitav Beograd", zaključio je Đorđević. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close