Nova stranka Šabac upozorava: Odbornica SNS-a nezakonito postavljena za direktorku škole

Nova stranka Šabac upozorava: Odbornica SNS-a nezakonito postavljena za direktorku škole

Nezakonita politička smena direktorke Osnovne škole „Jevrem Obrenović” u Šapcu Jelene Jevrić i postavljanje učitejice Svetlane Stanković za v.d. direktorku, istaknute aktivistkinje Srpske napredne stranke i partijske poslušnice, nije samo dokaz sramne prakse da politika pobeđuje struku, već i činjenice da živimo u državi razvaljenih instutucija u kojoj sam vrh vlasti najgrublje krši zakon.

Kako upozorava Gradski odbor Nove stranke Šabac, novopostavljena direktorka se nalazi u formalnom prekršaju, jer nema ugovor sa Školskim odborom koji je odbio da ga potpiše, a takođe je u sukobu interesa, jer je odbornica Srpske napredne stranke u Skupstini grada Šapca.

"Rešenje Ministarstva prosvete o razrešenju direktorke Jelene Jevrić je nezakonito i doneto prema nezakonitom zapisniku o vanrednom inspekcijskom nadzoru. Inspekcijski nadzori sprovedeni su nezakonito, a zapisnici puni falsifikat. V. d. direktorka Svetlana Stanković je očigledan primer manjka znanja, a viška neutemeljenog samopouzdanja. Da je na delu “osveta loših đaka”, potvrđuje i njeno svedočanstvo, gde se vidi da je v.d. direktorka bila vrlo skroman učenik, sa čak smanjenim ocenama iz vladanja, naspram svedočanstva bivše direktorke, odlične učenice i briljantne studentkinje, pisca udžbenika i predane nastavnice koja pokazuje zašto je prosvetarski posao uzvišen", navode iz šabačkog odbora NOVE.

Ministarstvo prosvete postalo je stoga propagator poslušnosti, političke podobnosti i nestručnosti. I dok je znanje jbogatstvo nacije, a mladi najvrednije što država ima, zbog principa da partijski poslušnici bivaju nagrađeni rukovodećim funkcijama, moralni škart unazađuje srpsko društvo. Zato u Šapcu učimo lekciju da je važno biti dobar čovek, kvalitetan stručnjak i posvećen radnik, jer ćemo samo na taj način izlečiti i oporaviti društvo, zaključuju iz Nove stranke Šabac, koja je i deo vlasti u ovom gradu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close