Nova stranka za mir i saradnju u regionu, a ne širenje agresije

Nova stranka za mir i saradnju u regionu, a ne širenje agresije

Nova stranka najoštrije osuđuje zlonamerno i licemerno dovođenje u vezu njenih članova i njihovih prijatelja i saradnika iz celog regiona sa bilo kakvom vrstom fizičkog ili verbalnog nasilja nad radnicima Gradske čistoće protekle subote ili uopšte.

Tekstovi u pojedinim medijima, inače poznatim kao razglasne stanice režima Aleksandra Vučića, i ovoga puta nastavili su sa crtanjem mete na čelu svakoga ko ne misli poput njih, te je na šetnju sa građanima Beograda i srdačnu podršku demokratiji naših prijatelja iz BiH i Hrvatske bačena senka krajnje neutemeljenom i neosnovanom pričom da je reč o „Đilasovim ljudima koji divljaju i linčuju“.

Upravo je Nova stranka ta koja se, kako svojim programom, tako i svakodnevnim radom na terenu i kontaktu sa ljudima, zalaže za demokratske vrednosti, vladavinu prava i jednakost, a naša plodonosna saradnja sa svim zemljama regiona više puta je dokazana uzajamnom podrškom i razmenom iskustava. S druge strane, aktuelna vlast poznata je po širenju i podsticanju mržnje i netrpeljivosti, čime je Balkan ponovo učinila buretom baruta, te i budućim generacijama rasejala seme rasne, verske i nacionalne agresije.

Forum mladih NOVE, kao i njeno celokupno članstvo, pravi su primer kako saradnja u regionu treba da izgleda, jer njome gradimo trajni mir za sve one koji će ga naslediti. Stoga ćemo, kao jedna dosledna demokratska stranka, na uvrede i podsticanje nasilja reagovati, kao i do sada, još snažnijom podrškom građanima koji se već mesecima na ulicama Srbije bore protiv svega onoga što je urušava proteklih sedam godina.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close