Nova stranka zahteva hitnu ostavku ministra Trivana

Nova stranka zahteva hitnu ostavku ministra Trivana

Nakon što je domaća javnost poslednjih meseci ozbiljno zabrinuta nad alarmantnim podacima o zagađenju životne sredine, poslednja vest da još nije sigurno da će država Srbija uopšte od juna zabraniti uvoz vozila sa standardom motora "euro 3" dovoljno govori o nameri režima da se ozbiljno pozabavi ovom temom.

I dok se aktuelna vlast još premišlja šta će sa motorima koji su u gradovi najveći zagađivači, pogotovo u vreme tzv. saobraćajnih "špiceva", sa druge strane susedna Bosna i Hercegovina od 1. juna zabranjuje uvoz polovnih automobila sa motorom "euro 4" i novih automobila sa motorom "euro 5". Time je ostavila Srbiju u prašini zagađenja, kao verovatno poslednju zemlju u Evropi u koju mogu da se uvezu automobili skinuti sa prese za uništavanje. 

 
Nova stranka stoga poziva ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da se više ne trudi tako naporno da učini nešto dobro na polju ekologije, već da svom šefu Aleksandru Vučiću dokaže da je živ tako što će podneti neopozivu ostavku i time učiniti barem jedan dobar potez u svom mandatu.
 
Ujedno apelujemo na nadležne da nastave, kao i do sada, da prate preporuke i rešenja koja NOVA svakodnevno predočava javnosti, jer je, zbog uništavanja prirode, zaštita okoline i aktivno delovanje na polju ekologije naša dužnost i obaveza, kako zbog duga prema svemu što nam priroda pruža, tako i zbog odgovornosti prema budućim naraštajima kojima je ostavljamo.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close