Nova stranka zahteva hitnu ostavku Siniše Malog

Nova stranka zahteva hitnu ostavku Siniše Malog

Nakon što je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka danas usvojilo izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu Siniše Malog, Nova stranka javno zahteva da on podnese ostavku na mesto ministra finansija.

Naime, izglasana mera javne osuda u ovom slučaju nije dovoljna, jer se radi o osobi koja obavlja visoku državnu funkciju, te se samim time tumači i kao javna osuda najvišem državnom organu. Mali ne samo što je obmanjivao javnost sve ovo vreme, nego su on i ostale pristalice aktuelnog režima koristile svaku priliku da upute najpogrdnije uvrede svakome ko se barem usudio da dovede njegov tzv. "doktorat" pod znak pitanja. Umesto da kao neko ko obavlja funkciju ministra bude primer i ostalima, on ne samo što je plagirao naučni rad, već i upornim izbegavanjem da preuzme odgovornost postao simbol odnosa vlasti prema obrazovanju uopšte, koje je u Srbiji godinama unazad sistemski urušavano. Ovaj šamar u lice svima koji su svoje diplome i zvanja časno sticali, a koji danas sede kod kuće bez posla, čekajući poziv sa Biroa, u najmanju ruku zaslužuje da Siniša Mali odmah podnese ostavku i mesto ministra finansija prepusti nekome ne samo moralnijem, već i kvalifikovanijem.
 
Kako međutim pozivati na moral nekoga ko je svoj odnos prema istom već pokazao "stičući diplome i doktorate"? Stoga Savet Nove stranke apeluje na premijerku Brnabić da, ukoliko do samoinicijativne ostavke Malog ipak ne dođe, istog odmah smeni. U suprotnom će još jednom biti dovedeno u pitanje raspolaganje vladajuće Srpske napredne stranke adekvatnim kadrovima, kada boljeg od onog kojem je Beogradski Univerzitet javno izrekao osudu nemaju.
 
Nova stranka još jednom podvlači da će svakodnevno nastaviti svoju dosledni i beskompromisnu borbu za poboljšanje izbornih uslova, kako bismo zajedno sa građanima na prvim sledećim izborima sve predstavnike režima poslali u političku istoriju, a sistem u Srbiji, u kojem će, između ostalih, obrazovane osobe biti adekvatno vrednovane i cenjene, poveli putem modernih, evropskih zemalja 21. veka. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close