Nova stranka zahteva momentalno povlačenje predloga zakona koji uništavaju životnu sredinu

Nova stranka zahteva momentalno povlačenje predloga zakona koji uništavaju životnu sredinu

Nakon što je u proceduru Narodne skupštine Republike Srbije ušao sramni predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o vodama, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode, Nova stranka zahteva da pomenuti smesta budu povučeni i najstrože osuđeni. 

Kršenje principa transparentnosti, javnosti rada institucija, zakona i Ustava, zaštitni su znak vladajuće koalicije i sredstvo kojim aktuelni režim punih devet godina urušava svaki milimetar ove lepe zemlje, koja što pre mora ponovo postati i ozbiljna država. Upravo zato NOVA podvlači neophodnost momentalnog povlačenja ovih sramnih zakonskih predloga iz skupštinske procedure.

Zaštita životne sredine, transparentnost i princip tržišta su temelji politike koju Nova stranka zastupa od trenutka svog osnivanja i za koje se dosledno, hrabro i beskompromisno bori svakoga dana. A sa druge strane, nebrojeni predlozi zakona naprednjačkog režima ukazuju na bahatost i legalizaciju korupcije kroz princip "burazerske nagodbe" vladajućih struktura, što za posledicu ima uništavanje životne sredine.

Podsećamo da su funkcioneri, članovi i simpatizeri Nove stranke, podržani neumornim aktivizmom građana koji ne daju da njihova zemlja završi u kandžama i raljama koalicije koja ruši i betonira sve pred sobom, u više navrata sadili drveće, učestvovali u svakom protestu protiv uništavanja zelenih površina, ali i promovisali neophodnost podizanja svesti o zaštiti životne sredine i zelenih politika, sa praktičnim rešenjima prilagođenim uslovima života modernog čoveka i čak i najurbanijih gradskih sredina. O neophodnosti pomenutog nam govore i poražavajući podaci o kvalitetu vazduha koji udišemo i vode koju pijemo, a čija je čistota presudna za zdravlje svih građana Srbije.

Zbog svega navedenog od presudnog je značaja da se opozicija, iznad svega ujedinjena sa narodom, ali i među sobom, zajedničkim snagama izbori protiv naprednog urušenja države, čije vode, vazduh, nijedno drvo, ni kamen, ne pripadaju bilo kome na vlasti, ni danas, ni sutra, već samo i isključivo njenim građanima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close