Nova stranka zahteva momentalnu ostavku direktora policije Vladimira Rebića

Nova stranka zahteva momentalnu ostavku direktora policije Vladimira Rebića

Nova stranka najstrože osuđuje govor mržnje predsednika Aleksandra Vučića tokom njegovog jučerašnjeg obraćanja javnosti.

Nakon što je, na najbrutalniji način, usmerio svu krivicu, gnev i odgovornost na građane Srbije, koji su taoci njegovih odluka na dnevnoj i na nervnoj bazi ne samo proteklih meseci pandemije, već punih 8 godina, on je, umesto da preuzme odgovornost koju nalaže njegova funkcija, u do sada nezapamćenom obraćanju, pokušao da greške kriznog štaba u sadejstvu sa Vladom Republike Srbije, prebaci na građane i njihov navodni nemar istakne kao razlog za katastrofalnu situaciju u vezi sa epidemijom koronavirusa. Pored toga, izneo je podatak o 4.000 aktivnih slučajeva, samo nekoliko sati nakon zvaničnog podatka, koji je objavljen na sajtu Covid19, o 2.900 slučajeva. Kao i do sada, Vučić se bavi isključivo manipulacijama i lažima, što dodatno stvara nepoverenje građana, a na šta je Nova stranka do sada upozoravala nebrojeno puta.

U trenutku kada nema slobodnog ležaja za obolele od koronavirusa, on je nastavio da se jada o svojim problemima u pregovorima u vezi sa statusom KiM, umesto da prizna da njegova skaradna politika vodi Srbiju, pa i ceo region, u propast. Juče je i onima koji su podržavali Aleksandra Vučića, verujući u njegove šarene laže, postalo jasno da je njemu i njegovoj kamarili jedini cilj ostanak na vlasti, po cenu zdravlja i života ljudi. 

Ovom kulminacijom Vučićeve nesposobnosti i nesposobnosti kriminalnog režima, koji ima za cilj samo svoje blagostanje i bogaćenje, Srbija i građani Srbije su dovedeni do podele koja je eskalirala u sinoćnji fizički obračun građana i policije. Nova stranka poziva obe strane, koje su ostavljene da se tuku u oblacima suzavca, na uzdržanost, jer ništa nije vredno zdravlja ljudi, a posebno ne ovaj kriminalni režim koji je više puta dokazao da mu bilo šta što služi očuvanju vlasti nije strano.

Stoga zahtevamo momentalnu ostavku direktora policije Vladimira Rebića i ostalih koji su odgovorni za prekomernu upotrebu sile od strane policije prema demonstrantima, ali i odgovornost predvodnika besmislenog avanturizma pokušaja upada u Skupštinu.

Iznad svega podvlačimo da je situacija sa epidemijom kritična. Svaki aktivista, član ili simpatizer Nove stranke je slobodan da, uz sve mere zdravstvene zaštite, i apelujemo - bez nasilja, iskaže svoj građanski bunt, jer ovo i jeste odgovor građana, a ne stranaka, na katastrofu u koju nas je doveo režim Aleksandra Vučića. NOVA ostaje, kao i od trenutka svog osnivanja, dosledno opoziciona stranka, koja je uvek ukazivala i ukazivaće na sramne poteze vlasti, nudeći ne samo kritiku, već i rešenja, sve dok se svi zajedno ne izborimo da ovaj period povratka u mračne 90-te godine jednom za svagda ne bude na smetlištu političke istorije, gde mu je i mesto.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close