Nova stranka Zrenjanin pozdravlja hapšenje zbog malverzacija oko fabrike vode

Nova stranka Zrenjanin pozdravlja hapšenje zbog malverzacija oko fabrike vode

Nova stranka Zrenjanin pozdravlja akciju akciju nadležnih državnih organa u kojoj su uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u vezi sa izgradnjom Postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, nakon godina našeg ukazivanja javnosti na kriminal koji se odvijao pod velom navodne brige za zdravlje Zrenjaninaca.

Nedavno su Gradska uprava i Zavod za javno zdravlje u Zrenjaninu postavili građanima linkove sa kojih mogu da skinu i pregledaju ispitivanja kvaliteta sirove i prečišćene vode, što vrlo cinično urađeno, jer su sva ispitivanja smeštena u dva foldera, bez ikakvog komentara na rezultate. Nova stranka Zrenjanin stoga obeveštava građane da je ipak ovim potezom potvrđeno ono što svi znaju već nekoliko godina - prečistač za vodu ne radi, a postrojenje, koje je verovatno svetski rekorder u broju dana rada u probnom režimu, ne isporučuje vodu koja može da se pije. Pitanje za gradsku upravu je zato - zašto ne raskinete ugovor i čiji je interes da se ovaj “mrtvac” održava i jede novac svih građana? 

Da podsetimo, u aprilu 2012. godine Grad Zrenjanin je potpisao Ugovor sa austrijsko-nemačkom kompanijom Wassertechnik o izgradnji, projektovanju izvođenju, finansiranju i upravljanju postrojenjem za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu. Po dolasku na vlast koalicije oko SNS-a, koja prvobitno nije imala većinu, te je kasnije stekla uz pomoć poslanika LSV i SPO, raskinut je ugovor iz najprostije političke i ljudske  pakosti, a građani Zrenjanina su uzeti kao taoci političko - nadriekspertskog eksperimenata sledećih 8 godina.

Vukući za nos 80.000 građana pet godina daju lažna obećanja da će sutra poteći pijaća voda iz slavina. I njihova imena su poznata - Ivan Dević, bivši pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Goran Tajdić, bivši direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin i Nenad Obradović, direktor i vlasnik preduzeća Synertech d.o.o. koje gradi postrojenje za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu. Zato je naša dužnost da se ne zaustavimo na jutrošnjim hapšenjima, nego da nastavimo da se odupiremo ovom naprednom urušavanju ne samo našeg grada već i čitave države, i jasnom, odlučnom i doslednom borbom izborimo za Zrenjanin i Srbiju kao deo Evrope 21. veka, za Zrenjanin i Srbiju koje će poštovati. 

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close