NOVA Surdulica pokrenula peticiju da ulica ponese ime Ljubiše Božilova, poginulog na Košarama

NOVA Surdulica pokrenula peticiju da ulica ponese ime Ljubiše Božilova, poginulog na Košarama

Povereništvo Nove stranke Surdulica pokrenulo je protekle nedelje peticiju da jedna ulica u tom mestu ponese ime po hrabrom Surduličaninu Ljubiši Božilovu, koji je herojski položio život za Srbiju na karauli Košare 16. aprila 1999. godine.

Istakavši da se nijedna lokalna vlast nije setila da porodici poginulog Božilova dodeli čak ni plaketu, NOVA Surdulica naišla je na veliku podršku sugrađana, koji su na glavnom trgu, tokom tri akcije, potpisali peticiju čak 250 puta. Za štandom nam se pridružio i Tomas, brat pokojnog Ljubiše, a zajedno smo poslali poruku da je naša, pre svega građanska dužnost da pamtimo heroje i ne dozvolimo da njihova žrtva bude zaboravljena.
 
Ekipa Nove stranke iz Surdulice, prevođena poverenikom Milošem Stojanovićem, nastavlja akciju i narednih dana, pozivajući sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da zajedničkim snagama predamo peticiju, te budućim generacijama pokažemo da je to minimum poštovanja koje dugujemo svim hrabrim ljudima koji su dali živote braneći otadžbinu. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close