NOVA u Nišu i zvanično u izbornoj trci – samostalno, pod rednim brojem 10!

NOVA u Nišu i zvanično u izbornoj trci – samostalno, pod rednim brojem 10!

Nova stranka u Nišu i zvanično je ušla u izbornu trku – samostalno! Današnjim proglašenjem izbornih listi, NOVA je zauzela poziciju broj 10 na glasačkom listiću za izbore i u gradu i u opštinama Medijana, Pantelej i Palilula.

Gradska i opštinske izborne komisije u Nišu proglasile su izborne liste s kojima NOVA izlazi na predstojeće lokalne izbore pod sloganom „Novi ljudi za bolji Niš“. Kako su istakli iz niškog odbora, odluka o samostalnom učešću na izborima jeste posledica principijelnosti i čvrstog opredeljenja za doslednost, a ne „trule“ kompromise. To su, saopšteno je, građani  prepoznali i podržali u velikom broju kroz potpise podrške listama kandidata.

Listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Niša predvodi Ivan Jovanović, predsednik Gradskog odbora Niš. U opštini Palilula, nosilac liste je tridesetjednogodišnja pravnica Marija Blagojević, inače angažovana u Resornom odboru NOVE za ljudska prava, dok je u opštini Pantelej prvi na listi Dragan Ivić iz Matejevca.

NOVA u Nišu svoje kandidate za odbornike nije tražila isključivo među onima sa članskom kartom stranke. Tako je, kao nestranačka ličnost, kandidatkinja za predsednicu opštine Medijana Dragana Rodić, predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom „Dragana Rodić“. Kao dugogodišnji borac za prava osoba sa invaliditetom, Rodić je upravo u NOVOJ prepoznala partnera sa kojim zaista i može da se izbori za promene. Kako je sama istakla, „u NOVOJ se vrednuju rad, istrajnost i čestitost, a ne stranačka pripadnost“, i to je ono što ju je opredelilo da prihvati kandidaturu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close