NOVA zahteva hitne ostavke Siniše Malog, celokupne Vlade Srbije i predsednika Vučića

NOVA zahteva hitne ostavke Siniše Malog, celokupne Vlade Srbije i predsednika Vučića

Nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog Univerziteta danas preinačio odluku FON-a i jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje ministra finansija Siniše Malog, Nova stranka javno zahteva da on smesta podnese ostavku na mesto ministra, ali i da istim putem krenu i celokupna Vlada Srbije, kao i predsednik Republike.

Naime, nakon današnje odluke, potvrđeno je ono što je odavno svima jasno - da je Mali veliki plagijator, te da na mestu visokog državnog funkcionera danas imamo jednog običnog prevaranta. On ne samo što je plagirao naučni rad, već je i upornim izbegavanjem da preuzme odgovornost postao simbol odnosa vlasti prema obrazovanju uopšte, koje je u Srbiji godinama unazad sistemski urušavano. Kao takav, imao je zdušnu podršku svih ostalih kolega iz Vlade, ali i evidentnu zaštitu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je svaku priliku koristio da uputi najpogrdnije reči na račun svakoga ko se barem usudio da čast i obraz pomenutog dovede u pitanje. Tako je ovaj dokazani plagijator stavljen u red zaštićenih saradnika režima, rame uz rame do Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka u slučaju "Krušika", Aleksandra Vulina u slučaju "tetke iz Kanade" i mnogih drugih koji svakodnevno vređaju inteligenciju građana Srbije.

Stoga NOVA zahteva da veliki zaštitnik Vučić i njegova svita lopova, prevaranata i falsifikatora iz Vlade kolektivno prepuste svoja mesta mnogo pošteniji i kvalifikovanijim ljudima, koji zbog njih svakodnevno zauvek napuštaju Srbiju.

Još jednom podvlačimo da ćemo zbog svega navedenog nastaviti svoju doslednu i beskompromisnu borbu za poboljšanje izbornih uslova, kako bismo zajedno sa građanima na prvim sledećim izborima sve predstavnike režima poslali u političku istoriju, a sistem u Srbiji, u kojem će, između ostalih, obrazovane osobe biti adekvatno vrednovane i cenjene, poveli putem modernih, evropskih zemalja 21. vek

mm

Press Služba

Related Articles

Leave a Reply

Close