NOVA zahteva momentalnu smenu Siniše Malog, ostavku Vlade Srbije i predsednika Republike

NOVA zahteva momentalnu smenu Siniše Malog, ostavku Vlade Srbije i predsednika Republike

Kako je Senat Univerziteta u Beogradu danas i zvanično potvrdio odluku o poništavanju doktorske diplome ministra finansija Siniše Malog, nakon što je utvrđeno da je njegov rad plagijat, Nova stranka odlučno ponavlja zahtev da isti smesta bude smenjen sa funkcije ministra finansija.

Posle niza istovetnih odluka tela Beogradskog Univerziteta, sada kada je jasno da je u pitanju plagijat i kada je i poslednja u nizu odluka doneta jednoglasno, pozivamo premijerku Anu Brnabić da hitno smeni ministra, jer od jednog plagijatora i prevaranta građani Srbije teško da mogu da očekuju bilo kakav moralni čin, poput ostavke. Ujedno, ponavljamo zahtev da istim putem krenu i ostali članovi Vlade Srbije, zbog zdušne podrške koju su Malom pružali, braneći jedno očigledno sramno delo, ali i vređajući inteligenciju građana Srbije dajući odlukama Univerziteta epitet političkih.
 
Takođe, ako ima imalo časti i obraza, putem ostavke trebalo bi da krene i sam predsednik Republike Aleksandar Vučić, koji godinama stoji ispred ne samo pomenutog Malog, velikog plagijatora, već i svih ostalih kriminalaca i prevaranata koji proteklih sedam godina čine vrha države.
 
Još jednom podvlačimo da ćemo zbog svega navedenog nastaviti svoju doslednu i beskompromisnu borbu za poboljšanje izbornih uslova, kako bismo zajedno sa građanima na prvim sledećim izborima sve predstavnike režima poslali u političku istoriju, a sistem u Srbiji, u kojem će, između ostalih, obrazovane osobe biti adekvatno vrednovane i cenjene, poveli putem modernih, evropskih zemalja 21. veka. 

 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close