NOVA zahteva od Maje Gojković da odmah pozove EP da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

NOVA zahteva od Maje Gojković da odmah pozove EP da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

Nakon što je predsedavajući Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister poručio da je Evropski parlament je spreman da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji oko izbornih uslova, ukoliko dobije pozitivan odgovor od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, postavlja se pitanje da li će i kada predstavnici aktuelnog režima preduzeti konkretan korak, preći sa reči na dela i dokazati spremnost da nešto zaista i promene.

Konstatujući da je pomenuti potez predstavnika Evropske unije dokaz da aktivna borba i pritisak opozicije konačno daju svoje rezultate, čime je Nova stranka još jednom podvukla doslednost svog zalaganja za evropske vrednosti. Podsećamo da isto i simbolično pokazujemo već skoro 10 meseci svake subote, učestvujući na građanskim protestima ne samo u Beogradu, već i širom cele Srbije, na kojima ponosno ističemo spojene zastave Srbije i Evropske unije, po kojima nas građani i prepoznaju na ulicama. 
 
Očigledno je da je naša borba za Srbiju u EU i EU sa Srbijom primećena i dobrodošla čak i u Briselu, dok je poruka gospodina Mekalistera podvukla da je i sama Unija svesna u kojoj meri su u našoj državi pogažena ljudska prava, čim je iskazala spremnost da bude medijator u razgovorima vlasti i opozicije.
 
NOVA stoga zahteva od predsednice Parlamenta Maje Gojković da se konačno pomeri od uloge zvonarke skupštinskih sednica ili stručnjaka za merenje nivoa radioaktivnosti, te ovoga puta u praksi pokaže da je režim spreman za put ka normalizaciji političkih odnosa, čiji bi prvi korak bio upravo poziv Evropskom Parlamentu da se uključi u dijalog i da zajedno povedemo Srbiju putem fer izbornih uslova, pa samim tim i putem modernih, evropskih država 21. veka, kojima i pripada. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close