NOVA zahteva od nadležnih organa informacije o slučaju naprednjačke direktorke "Vinče"

NOVA zahteva od nadležnih organa informacije o slučaju naprednjačke direktorke “Vinče”

Nakon što je u junu ove godine javnost uzdrmala informacija da bivša direktorka Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Milica Marčeta Kaninska nastavlja državnu karijeru, uprkos tome što je sa funkcije otišla pod pritiskom javnosti zbog nepotizma, nameštanja javnih nabavki i korupcije u Institutu, ni četiri meseca kasnije niko ne zna šta je sa pomenutom.

U klasičnom naprednjačkom maniru zataškavanja po principu "svakog čuda za tri dana dosta", i slučaj Marčete Kaninske još je jedan u nizu aktuelnog režima po kojem ona ne samo što nije smenjena nakon brojnih malverzacija, nego je još i nagrađena novim radnim mestom, takođe u državnom sektoru -  Institutu za opštu i fizičku hemiju. 

Podsetićemo samo da tužilaštvo ni dan-danas protiv nje ne vodi nikakav postupak, iako su ona i njen suprug Slavko Karić, kojeg je takođe zaposlila u "Vinči", svojevremeno bili pominjani u medijima isključivo po nepotizmu, platama od čak 270.000 dinara, luksuznim automobilima, stilskom nameštaju i ekstravagantnoj garderobi, a povrh svega i po mitu od 4.000 evra koji je Karić tražio od jednog kolege, zbog čega je bio i hapšen.

Da li je potrebno napomenuti da napredna direktorka i njen muž očigledno nastavljaju da haraju državnim institucijama, dok se po tom pitanju ne oglašavaju ni pravosudni organi, ali ni predsednik Vučić, koji je nekako navikao da se za sve pita i u sve meša, osim kada treba da progovori o očiglednim malverzacijama svoje mutne ekipe? Tada, po običaju, zaneme i on i oni koji treba da odgovaraju zbog ovakvih i sličnih primera.

Nova stranka zahteva da javnost smesta bude obeveštena na koji način su i kada procesuirani i rešeni slučajevi Marčete Kaninske i Karića, da ne bismo bili svedoci još jednog u moru sličnih slučajeva u kojem država naprasno dobija na primer novog direktora BIA, kojem sledeće radno mesto, umesto kazne, dolazi kao napredna nagrada.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori