NOVA Zrenjanin: Bajatović obmanjuje javnost, gas neće pojeftiniti izgradnjom Turskog toka

NOVA Zrenjanin: Bajatović obmanjuje javnost, gas neće pojeftiniti izgradnjom Turskog toka

Socijalista Dušan Bajatović, u javnosti poznat i kao čelnik Srbijagasa sa platom od 20.000 evra, nastavlja da obmanjuje građane Srbije tvrdnjom da će izgradnjom Turskog toka pojeftiniti gas u Srbiji.

Kako podseća Nova stranka Zrenjanin, Rusija je odavno stavila projekat Turski tok na poslednje mesto liste svojih prioriteta i tako ponovo pokazala koliko joj znači strateško partnerstvo sa Srbijom. Takođe je sklopila sporazum sa EU za transport 55 milijardi kubnih metara gasa, kao i ponovni ugovor sa Ukrajinom, koji definiše mogućnost znatno većeg transporta od dosadašnjih 60 milijardi kubnih metara, pa je tako Turski tok ostao tužna moneta za potkusurivanje sa svojih 15 milijardi kubnih metara. Ako još dodamo informaciju da se skladišta zemnog gasa po Evropi zatvaraju zbog nerentabilnosti, pitanje je kome je bilo u interesu da na brzinu završi postavljanje cevi gasovoda u Srbiji, za višu cenu nego što je to uradila Bugarska.

I dok su u Rusiji dve cevi ovog gasovoda, od ukupno četiri, ostale zauvek zakopane na trasi od Sibira, jer ih Turska nije želela, nama ostaje samo da se nadamo da naš deo trase neće doživeti istu sudbinu. S druge strane, ako je suditi po svim velelepnim idejama i projektima aktuelnog režima, koji su završili neslavno i na štetu građana Srbije, zaključak se sam nameće. Zato je odlučna i dosledna borba dužnost svih nas, kako bismo jednom za svagda stali na put naprednom urušavanju naše države koje već predugo traje. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close