NOVA Zrenjanin: Informacije o kvalitetu vode umesto pretnji izmučenim građanima

NOVA Zrenjanin: Informacije o kvalitetu vode umesto pretnji izmučenim građanima

Nakon jučerašnje vesti da je zrenjaninski Vodovod ponovo počeo da vrši vodosnabdevanje grada vodom sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode, Zrenjaninci su uznemireni informacijama o alarmantno lošem kvalitetu vode, ali se i sa pravom pitaju kako je to problem sa vodom dug 12 godina, koji je pritom kulminirao nedavnim hapšenjima nadležnih, odjednom pao u zaborav.

Kako ukazuje Nova stranka Zrenjanin, javno objavljeni izveštaji o ispitivanju kvaliteta vode demantovali su gradsku upravu i navode menadžmenta prečistača vode da su rezultati “odlični”.  Voda nije bila ispravna po više parametara, te stoga pitamo gradsku upravu šta se to sad promenilo u tehničkom i tehnološkom smislu, pa će četvrti po redu probni rad prečistača odjednom doneti izmučenim građanima Zrenjanina pijaću vodu. Da li smo posle predizbornog hapšenja svedoci i predizbornog puštanja prečistača u rad? 
 
NOVA Zrenjanin zahteva da se građanima obezbede pravovremene i, što je najvažnije, istinite informacije o kvalitetu vode koja teče iz njihovih česmi, a ne da im se, umesto onoga što je obaveza nadležnih, putem medija upućuju svojevrsne pretnje da će svako, ko se barem usudi da se zapita o uticaju takve vode na svoje i zdravlje svoje dece, krivično odgovarati za širenje panike. Stoga sa pravom upozoravamo javnost da će, ukoliko se zajedničkim snagama ne suprotstavimo, posle izbora vladajuća garnitura još manje mariti za vodu, građane i osnovne potrebe ljudskog bića u 21. veku.
 
Zato je apel Nove stranke na borbu upućen svim građanima Srbije, jer jedino mi možemo i moramo osloboditi Srbiju kandži naprednog urušavanja, koje traje punih 8 godina, i konačno je vratiti na put kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine, put Evropske unije kojoj i pripada i u kojoj barem voda za piće neće više biti luksuz i nedosanjani san, već elementarno ljudsko i civilizacijsko pravo. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close