NOVA Zrenjanin: Izjava Bajatovića o pomoći Bugarskoj u izgradnji Turskog toka primer bahatosti

NOVA Zrenjanin: Izjava Bajatovića o pomoći Bugarskoj u izgradnji Turskog toka primer bahatosti

Neverovatan je nivo bahatosti koji je iskazao prvi čovek Srbijagasa Dušan Bajatović i to, između ostalog nedavnom izjavom da će Srbija verovatno pomoći Bugarskoj oko izgradnje Turskog toka.

Nova stranka Zrenjanin podseća da, nakon što mu je Vlada Srbije otpisala oko 1,2 milijarde evra duga i ponovo dala garancije za izgradnju gasovoda, koji u Srbiji zovu Turski tok, a u Bugarskoj Balkanski tok, socijalista menadžer sa 20.000 evra plate bi ponovo da prosipa tuđi novac i “pomaže” bugarskoj državnoj kompaniji u izgradnji gasovoda. Podsećamo da je trasa kroz Bugarsku duža za 100 kilometara nego kroz Srbiju, ali je zato za više od 100 miliona evra jeftinija. Verovatni razlog je to što je u Bugarskoj radi državna gasna kompanija, posle dobijenog tendera, a u Srbiji zajedničko preduzeće Srbijagasa, sa 49%, i Gasproma sa 51%.

NOVA Zrenjanin stoga ponavlja zahtev za ubrzanom supstitucijom svih fosilnih goriva obnovljivim izvorima energije, kojih Srbija ima u izobilju. Kada Srbija jednom postigne energetsku nezavisnost od fosilnih goriva biće i politički nezavisna zemlja, te će moći da donosi slobodno strateške političke odluke, kao što je dosledna i nepokolebljiva odlučnost da postane članica Evropske unije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close