NOVA Zrenjanin poslala gradonačelniku na poklon Deklaraciju o zaštiti životne sredine

NOVA Zrenjanin poslala gradonačelniku na poklon Deklaraciju o zaštiti životne sredine

Ekipa Nove stranke Zrenjanin, predvođena hrabrim aktivistima Miroslavom Paunovim i Mihaljom Vančovim, koji neumorno rade na prezentovanju Deklaracije o zaštiti životne sredine u ovom gradu, predala ju je danas na pisarnici Skupštine grada, adresiranu na gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića.

 

NOVA Zrenjanin time je uputila svojevrstan poklon gradonačelniku, uoči dočeka Nove godine, sa apelom da sledeću godinu svi Zrenjaninci dočekaju u atmosferi modernog, evropskog grada 21. veka, koji, ako ništa drugo, posle 15 godina ima barem kvalitetnu vodu za piće.

Nakon što je Nova stranka protekle nedelje u javnost iznela predlog Deklaracije o zaštiti životne sredine u ovom gradu, prvi rezultati već su vidljivi, jer je Janjić izdao direktivu da se smesta zaustavi isporuka preko prečistača za pijaću vodu, što samo podstiče našu dalju borbu za zahtev da se smesta raskine ugovora sa firmom Sinerte i aktiviraju sredstva obezbeđenja za date finansijske pozajmice iz budžeta grada, imajući u vidu da je za naše sugrađane, koji već punih 15 godina žive bez pijaće vode i istu moraju da kupuju ili donose iz susednih mesta, svaki dan dragocen.

 

Deklaracija o zaštiti životne sredine u Zrenjaninu, koje pored problematike pijaće vode, nudi i rešenja po pitanju kvaliteta vazduha i odnošenja i reciklaže otpada, tako je na pisarnici Gradske skupštine adresirana i prosleđena gradonačelniku, od kojeg očekujemo reakcije i dalje konkretne poteze na ovom polju u danima pred nama, kao što i od Vlade Republike Srbije zahtevamo da podrži grad u momentalnom raskidu ugovora, i na taj način prestane da bude saučesnik u mogućem podstrekivanju na izvršenje krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Zrenjaninci i njihova deca više nemaju vremena za čekanje, a NOVA ih poziva da nam se pridruže i da doslednom, aktivnom, neumornom borbom i zajedničkim snagama sprečimo ekološku katastrofu koja je uveliko pred našim vratima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close