NOVA Zrenjanin upozorava na varvarsku seču šuma na Fruškoj gori

NOVA Zrenjanin upozorava na varvarsku seču šuma na Fruškoj gori

Nova stranka Zrenjanin već duže vremena upozorava javnost na varvarsko sečenje šuma u Srednjebanatskom okrugu, a poslednji satelitski snimci ukazuju i na sravljene sa zemljom zelene površine Nacionalnog parka Fruška gora i priobalja Dunava.

Kako smo već podvukli, pitanje je u čiju korist je učinjeno ovakvo nasilje nad šumski fondom Srbije, te stoga zahtevamo od Ministarstva za zaštitu životne sredine da preduzme hitne mere za obnovu šumskog resursa novim zasadima, i to ne samo na konferencijama za medije, u sklopu izborne kampanje, već u realnosti, na terenu. Ujedno podsećamo da je Nova stranka, predvođena Forumom mladih NOVE, u više navrata sprovodila akcije pošumljavanja, pre svega u Beogradu, čiji građani, kao posledicu vladavine aktuelnog režima, polako počinju da zaboravljaju kako drveće uopšte izgleda. Zato i ne treba da nas čude svakodnevni alarmantni podaci o zagađenju vazduha širom Srbije i njegovim zabrinjavajućim posledicama po zdravlje ljudi.
 
NOVA Zrenjanin ističe da je naša dužnost da, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima, komšijama, izvršimo pritisak na režim da učini nešto korisno, ne samo za sadašnji trenutak, već za dobrobit budućih generacija, a prvi korak ka tome jesu izbori koji nas očekuju 26. aprila. I tada, kao i sada, jedan od glavnih ciljeva Nove stranke biće borba za zaštitu životne sredinu, jer borba za šume jeste borba za Srbiju. 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close