NOVA Zrenjanin zahteva hitne ostavke i krivičnu odgovornost zbog rada javnih preduzeća

NOVA Zrenjanin zahteva hitne ostavke i krivičnu odgovornost zbog rada javnih preduzeća

Nova stranka Zrenjanin ističe da analiza rada javnih preduzeća u ovom gradu donosi poražavajuće rezultate, zbog čega je politička i krivična odgovornost nadležnih neophodna.

Kako podseća NOVA Zrenjanin, Vodovod je u više navrata koristio subvencije i druge vidove podrške iz budžeta grada radi podizanja kvaliteta vodosnabdevanja u visini od 177,9 miliona dinara i ima kreditno zaduženje od 632 miliona dinara. Sa druge strane, Gradska toplana je, uprkos manjem obimu grejanja, zabeležila gubitak od 82 miliona dinara, dok je kreditna zaduženost veoma visoka i iznosi 388,6 miliona dinara. Gubitak od 3,35 miliona dinara beleži i JKP „Pijace i parkinzi”.

Alarmantna suma novca je evidentno bačena na rad javnih preduzeća, dok građani dobijaju mizernu uslugu. Stoga NOVA Zrenjanin podseća da se cena usluge ne ogleda samo u cifri na uplatnici koja stiže svakog meseca već i kroz poslovanje sa ogromnim gubicima, pokrivenim naravno novcem građana iz budžeta i očajnom uslugom. I dok je "kvalitet" vode u Zrenjaninu poznat čitavoj državi, Vodovod je, i pored toga, dobio iz budžeta više od 1,5 miliona evra, da bismo, povrh svega, saznali da je zadužen još 5 miliona evra. 

O radu Toplane ne treba pričati pošto je to drugo javno preduzeće u Zrenjaninu kroz koje se ogleda sva nesposobnost gradske vlasti. Zrenjaninci su bili svedoci pre nedelju dana da ne postoji ni minimum rezervi za tekuće održavanje, pa se usred zime čitav grad tresao od hladnoće radijatora, ali i od straha hoćemo li naći rezervni deo koji se pokvario. Predata je i gasna distributivna mreža, zbog duga koji je isti direktor Toplane napravio još dok je Goran Knežević bio gradonačelnik, ili bolje rečeno - kradonačelnik Zrenjanina.

Zato zahtevamo momentalne ostavke celokupne gradske uprave, kao i političku i krivičnu odgovornost. Ovo ne sme da se zaboravi do kraja aprila, kada nas očekuju izbori, a kada je naš i zadatak naših sugrađana da zajedničkim snagama pošaljemo aktuelni režim u političku prošlost, gde mu je i mesto. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close