Nove metode starog inkvizitora

Nove metode starog inkvizitora

Najnovije pretnje upućene novinaru Balkanske istraživačke mreže Slobodanu Georgievu i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću klinička su slika akutne radikalštine koja je zagadila sve sfere našeg društva. Nova stranka naglašava da ovo nije samo napad na slobodu medijskog izveštavanja, nego je reč o suspendovanju pravne države kroz sejanje straha i udaranje po osnovnim ljudskim pravima – po oprobanom receptu iz ’90-ih.

Pozivanje na linč i fizičku likvidaciju omiljene su alatke nekadašnjeg Miloševićevog glavnog medijskog inkvizitora. Međutim, ex-radikal Vučić je sada ipak „napredan“, pa više ne preti lično, kao nekada kada je uzvikivao „Osvetiću se Slavku Ćuruviji kad-tad!“. Sada preti posredno, preko svojih internet plaćenika. Ipak, on je taj koji je udesio scenografiju za svoju odmazdu – izazivanjem podela u društvu, rehabilitacijom termina „strani plaćenici“ i „domaći izdajnici“, zloupotrebom svih institucija zarad ličnog obračuna sa retkim hrabrim kritičarima društvenih anomalija.

Georgiev i Sejdinović nisu jedina meta Vućićevih frustracija. Naprednjački vojnici, uz svesrdnu logistiku režimskih biltena i razglasnih stanica, prete svakodnevno – i novinarima, i opozicionim političarima, i nezavisnim analitičarima, a pre svega građanima. Zato je važno složno se suprotstaviti ovom konretnom, ali i bilo kom drugom teroru – jer, odbranom prava Georgieva i Sejdinovića branimo prava svakog od nas, ona osnovna ljudska.  

Nova stranka zahteva od nadležnih organa, policije i tužialaštva, da što hitnije identifikuju i procesuiraju odgovorne za navedene pretnje. Tražimo da pokažu makar deo revnosnosti koju praktikuju kada postupaju po željama premijera. U suprotnom, saučestvuju u hajci koja se vodi protiv građana Srbije.

mm

Press služba

2 Comments

  1. Filip
    14.09.2016 at 21:05
    Reply

    Ovo je strasno, ako je istinito ( pretnja ), pa jer moguće da se takav čovek nalazi na celu Vlade, ej Srbijo šta si dočekala .

Leave a Reply

Close