Novi Sad: Čija je naša Ledena šuma?

Novi Sad: Čija je naša Ledena šuma?

Najmlađi Novosađani, kada su im već ski centri zbog besparice nedostupni, zabavu su ove zime našli u Ledenoj šumi.  Ideja je za svaku pohvalu, ali se iza svega krije dobro osmišljen komercijalni projekat koji novac građana treba da prelije u privatne džepove.

Novosađani su za realizaciju „Ledene šume“ dali svoj zaštićeni spomenik prirode „Dunavski park“. Troškove nemerljivo većeg održavanja parka, koje kao staratelj obavlja JP „Gradsko zelenilo“ u vreme trajanja projekta, plaćaju građani. Zatim, bez obzira na uveravanje u suprotno, park će pretrpeti štetu i njeno saniranje će platiti Novosađani. Pored  svega toga, Grad Novi Sad je udruženju „Kvart medija“, kao nosiocu posla, uplatio još 5,8 milona dinara. Jasno je da su građani Novog Sada glavni finansijeri ovog biznisa i da se radi o unosnom poslu organizovane naprednjačke grupe. U prilog ovome ide i javno dostupan podatak da je ovlašćeno lice udruženja „Kvart medija“ u vreme dodele sredstava bio sadašnji direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“. Da li je sve urađeno po zakonu, pokazaće istraga kada se vrati suspendovana vladavina prava, ali je već sada očigledno da Novosađani dva puta plaćaju  zabavu u svom parku izuzev jednog termina za najmlađe.

Zbog svega navedenog, novosadski odbor Nove stranke traži da se najmlađim sugrađanima i učenicima osnovnih i srednjih škola ne naplaćuju ulaznice za klizalište. Ujedno pozivamo javnost i građane da izvrše pritisak na gradsku vlast i ne dozvole da zabavu za našu decu plaćamo dva puta. Ukoliko se ovaj zahtev ne prihvati, to će biti još jedan u nizu dokaza da je novosadska vlast ogrezla u kriminalu i korupciji.  

Gradski odbor Nove stranke Novi Sad

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close