Novi Sad: Kakva vlast, takva i proslava

Novi Sad: Kakva vlast, takva i proslava

Srpska napredna stranka u Novom Sadu je na poslednjim izborima imala 16% podrške i na vlast je došla isključivo nelegalnim i koruptivnim radnjama uz pomoć organizovane grupe nakupaca glasova. Za poslednje tri godine imali su na raspolaganju 540 miliona evra u gradskom budžetu, a nisu realizovali niti jednu značajnu investiciju. Povrh toga, na svaki dinar investicija „prisvojili“ su isto toliko na nameštenim tenderima. Sva javna komunalna preduzeća su u 2013. poslovala lošije no u 2012. godini, a sva su povećala broj zaposlenih. Novosađani su suočeni sa činjenicom da ovako bahatu, korumpiranu, primitivnu i nesposobnu vlast vojvođanska prestonica nije imala u svojoj istoriji.

 

U skladu sa svojim mogućnostima, SNS je i organizovao proslavu tri godine svoje vlasti u vidu kontramitinga i napada na svoje političke oponente. Horda razularenih primitivaca nas je podsetila na devedesete kada su na takvim skupovima padale i ljudske žrtve. Ljudi koji vode grad i državu ne znaju da su političke slobode zagarantovane ustavom i da je vladavina prava temelj svakog društva. To se naročito odnosi na gospodina Miloša Vučevića čija bezobrazna izjava da nema nikakve veze sa ruljom ostrašćenih aktivista, a u kojoj su bili njegov otac,  šef kabineta i najviši gradski funkcioneri, jeste uvredljiva za građane Novog Sada. Kada bi kojim slučajem gradonačelnik znao šta su čast i odgovornost, uputio bi bar izvinjenje, iako bi ostavka bila prava mera.

 

Novosadski odbor Nove stranke najoštrije osuđuje ovakve napade na političke protivnike i brutalizaciju političke scene. Ujedno zahteva od policijskih i pravosudnih organa da kazne odgovorne za organizovanje neprijavljenog, nasilnog okupljanja i remećenje javnog reda i mira. Ukoliko to državni organi ne urade po službenoj dužnosti, Nova stranka će iskoristiti sva pravna sredstva kako bi se odgovorni kaznili.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close