Novi Sad ne zaslužuje da ga vodi jedan osuđenik

Novi Sad ne zaslužuje da ga vodi jedan osuđenik

Novosadski odbor Srpske napredne stranke sasvim očekivano pokušava da opskurnim lažima sakrije kriminal u svojim redovima. Jasno je i zašto im je akcija „Sablja“ iz 2003. godine koju je predvodio predsednik NOVE Zoran Živković, tada predsednik Vlade Srbije, najveći trn u oku. Svako se češe tamo gde ga najviše svrbi, te je i prirodno što naprednjačkom kartelu ne da mira najuspešniji policijski obračun sa organizovanim kriminalom.

Ponavljamo: Zoran Živković lično i svaki član Nove stranke ponosni su na akciju „Sablja“.  U teškim vremenima nakon brutalnog ubistva Zorana Đinđića, najbriljantnije sprovedena akcija u istoriji srpske policije faktički je sasekla kičmu kriminala u Srbiji. U „Sablji“ nije bilo nedodirljivih, i upravo ta činjenica najviše plaši naprednjake koji svoje kriminalne delatnosti održavaju i podržavaju nezapamćenom zloupotrebom svih državnih organa i institucija.

Takođe podsećamo i da su procedura i zakonitost subvencije koju je Živković dobio za zasad vinograda više puta ispitivani kako od sadašnje tako i od pređašnje vlasti i nikada nije utvrđena bilo kakva protivpravna radnja. Po Živkovićevom vinogradu nisu kopali samo arheolozi. Režimi koji su se plašili Živkovićeve kritike, i 2010. i 2012. i danas, kopali su besomučno, ali bezuspešno, jer bez dokaza svaka medijski fingirana optužnica jeste smešna.

S druge stranke, za gramzivost i nezakonitost SNS-ovaca i te kako postoje dokazi. To što je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević protivpravno na plate gradskih funkcionera isplatio milion evra više nego što je zakonom predviđeno, jeste utvrđena činjenica i za to je prekršajno osuđen. Takvo otimanje novca građana da bi se namirili partijski kadrovi, novosadski odbor SNS pokušava da opravda nekakvim „tehničkim propustom“. Nikakva „slučajna greška“ ne može opravdati niti sakriti kriminal koji naprednjaci sprovode kako u Novom Sadu, tako i u celoj Srbiji.

Novi Sad ne zaslužuje da ga vode osuđeni kriminalci i zbog toga novosadski odbor Nove stranke zahteva najhitniju smenu upravo takvog - Miloša Vučevića.

Gradski odbor Nove stranke Novi Sad

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close