Novi Sad: Pedeset Vučićevih lažnih obećanja odletelo u vazduh (VIDEO)

Novi Sad: Pedeset Vučićevih lažnih obećanja odletelo u vazduh (VIDEO)

Funkcioneri i članovi NOVE i Demokratske stranke pustili su danas u centru Novog Sada balone sa ispisanim Vučićevim lažnim obećanjima. "Nećemo otimati od penzionera", "Živećemo bolje za dve godine", "Veća ulaganja u poljoprivredu", "Nećemo stranačke kadrove u preduzećima", samo su neka od 50-ak lažnih obećanja odlazećeg premijera koja su odletela u vazduh.

Predsednik NOVE Zoran Živković rekao je da su „Vučić i njegova bulumenta tokom četiri godine vlasti građane obmanjivali ogromnim brojem lažnih obećanja, ali da je izabrano 50-ak najvećih koja su danas odletela gde im je i mesto“.

-Proizvodnja u FAP-u će početi u septembru, rekao je Vučić 2012. godine. Nekoliko puta je septembar prošao, a ništa se nije desilo. Obećavao je SISU iz Finske i od toga nema ništa. To obećanje je na nivou onog koje je dao i pre godinu dana, ali i danas za Sartid, za Bor i za sve druge – naveo je Živković.

Predsednica Pokrajinskog odbora NOVE Vojvodina Tanja Roganović podsetila je na obećanje naprednjaka „da će ukinuti većinu državnih agencija“, dok je predsednik Gradskog odbora NOVE Novi Sad Vladimir Cvetković naveo da je Vučićevo „biće bolje za dve godine“ ponovljeno više puta, uvek sa istim ishodom - neuspehom. Veljko Krstonošić, šef novosadskih demokrata i kandidat za gradonačelnika, rekao je da „nije otvorena nijedna škola ni bolnica, a da građani Kisača i dalje čekaju kanalizaciju“.

-Obećali su i departizaciju javnih preduzeća. Umesto toga, za ove četiri godine imamo transparentno zapošljavanje stranačkih kadrova. To znači da oni ljudi koji zaslužuju posao u javnom preduzeću, ne mogu da dobiju taj posao zato što mora da bude namirena stranka. Red je da i ovaj balon odleti – poručio je zamenik predsednika NOVE Vladimir Pavićević.

Komentarišući ovu akciju pred okupljenim novinarima, Živković je ocenio da je Srbija puna laži:

-Ima ih mnogo više od 50-ak na koje smo danas podsetili, ali nismo hteli da zagađujemo vazduh Vučićevim lažima. Siguran sam da će građani koji razmišljaju o svojoj budućnosti, budućnosti svoje dece i svoje države, misliti o ovome 24. aprila. Poruka naše koalicije „Za pravednu Srbiju“ jeste da je Srbija lepa zemlja i da mora da bude i dobra država – poručio je Živković.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close