Novi Sad: Priključak na vrelovod objekta "Galens" platili građani

Novi Sad: Priključak na vrelovod objekta “Galens” platili građani

Građani Novog Sada se svakodnevno uveravaju u ogromne razmere nesposobnosti, bahatosti i bezobzirnosti gradske vlasti. Primer za to je i presecanje Rumenačke ulice zbog izgradnje toplovoda i blokiranje najvažnijeg puta za gradsko groblje tokom prva dva vikenda novembra kada je taj put i najpotrebniji, čime je vlast još jednom pokazala svoju neorganizovanost, a građane izložila neprimerenom maltretiranju.

Nažalost, nije to najgora stvar koju su uradili takozvanom „rekonstrukcijom magistralnog vrelovoda u ulicama Čika Stevina i Kornelija Stankovića“. Čika Stevina ulica je potpuno rekonstruisana pre par godina i kroz nju ne prolazi magistralni vrelovod, pa je pitanje otkud sada ponovo rekonstrukcija i kako je to magistralni vrelovod kada je Rumenačka ulica krajnja destinacija energije iz toplane „Zapad“. Odgovor je jednostavan: sve se to radi zbog priključenja na vrelovod objekta na uglu Rumenačke ulice investitora „Galens“, istog investitora kojem se želi omogućiti izgradnja objekta od trinaest spratova u centru Novog Sada i time trajno uništiti vizuelni sklad gradskog centra. Priključak su pod maskom rekonstrukcije magistralnog vrelovoda platili građani Novog Sada, po ceni od 30 miliona dinara, a „Galens“ je  platio svega 798 hiljada dinara što se vidi iz dokumenata u prilogu (http://portal.ujn.gov.rs/Dokumenti/JavnaNabavka.aspx?idd=818802http://portal.ujn.gov.rs/Dokumenti/JavnaNabavka.aspx?idd=818827) . Da se radi o koruptivnoj sprezi vlasti i privatnih interesa, dokazuje i to što je „Galens“ bio jedan od sponzora novogodišnjeg dočeka 2015. godine.

Novosadski odbor Nove stranke ovim primerom pokazuje kako gradska vlast rasipa novac građana i preliva ga u privatne džepove. U vreme kada je veliki deo stanovništva na ivici egzistencije i kada se tvrdi da novca nema, Nova stranka želi da ukaže da je Novi Sad bogat grad i da novca ima – ali, njime raspolažu bahate i korumpirane interesne organizacije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close