Novi Sad: Privatni partner za "Stan" ni u dodatnom roku nije uplatio novac

Novi Sad: Privatni partner za “Stan” ni u dodatnom roku nije uplatio novac

Sedam novosadskih opozicionih stranaka ponovo su zatražile da se raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u JKP "Stan", jer ni u dodatnom roku privatni partner nije uplatio novac za osnivački ulog za novo preduzeće.

U saopštenju opozicija navodi da je Ugovor o javno-privatnom partnerstvu propao i zbog toga zahtevaju od gradske vlasti u Novom Sadu da isti i formalno raskinu.

"Privatni partner nije u ugovorenom roku uplatio osnivački ulog za novo preduzeće koje bi trebalo da preuzme delatnost koju je do sada obavljalo pomenuto gradsko preduzeće, a u ponedeljak je istekao i dodatni rok za uplatu uloga koji je grupi ponuđača, formiranoj od strane litvanske firme "Busto Valda UAB", dao Nadzorni odbor JKP "Stan". Reč je nesumnjivo o još jednom propalom poslu gradske vlasti u Novom Sadu, u kojem se već nekoliko godina krše zakoni i drugi pravni akti, a sve sa ciljem da se favorizovani partner iz Litvanije sa što manjim troškom domogne profitabilnog posla naplate dimničarine i održavanja javne rasvete, kao i stambenih zgrada u Novom Sadu", stoji u saopštenju.

Ove opozicione partije su podsetile da Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri u gradskoj vlasti upravljaju "Stanom" neprekidno od 2004. godine i da je upravo sadašnja gradska vlast odgovorna za sve probleme u poslovanju tog javnog komunalnog preduzeća.

Zajedničko saopštenje su dali gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta "Dosta je bilo", Levice Srbije, "Pokreta za preokret", "Pokreta slobodnih građana" i novosadska povereništva Narodne stranke i Nove stranke.

Podsetimo da je opozicija i prošle nedelje zatražila raskidanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu, a da se gradska vlast nije oglašavala, osim što je Gradski odor SNS-a dao saopštenje u kojem je napao opoziciju, ali bez prave informacije o tome da li se nešto preduzima da se novac uplati ili raskine ugovor.

 

Preeto sa: www.021.rs

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori