Novi Sad: Vučićeva "terapija lažima" uživo

Novi Sad: Vučićeva “terapija lažima” uživo

Da mu je laganje modus operandi, dokazao je Aleksandar Vučić i na sinoćnoj konferenciji za novinare, pokušavajući lažnim trujumfalizmom da zamaskira neubedljivu i nečasno prigrabljenu pobedu na ponovljenom glasanju na biračkom mestu u Novom Sadu. Koliko god se trudio da svojim lažima prevari zdrav razum, činjenice su nepobitne, a one su sledeće:

1.  Izbori u Novom Sadu na biračkom mestu 178 ponovljeni su, jer je predsednik Biračkog odbora iz Srpske napredne stranke protivzakonito uskratio ustavom zagarantovano biračko pravo jednoj građanki koja je zbog toga pokrenula postupak pred Upravnim sudom.

2.  Izlaznost na ponovljenom glasanju 17. 04. 2017. u Novom Sadu je bila svega 21%, dok je na glasanju 02. 04. 2017. izlaznost bila 52%.

3.  Pritisci na birače i njihovo „evidentiranje“ je dovelo do toga da SNS na biralište istera čak 278 birača, samo 67 manje od izbora održanih 02. 04. 2017.

 


4.  Rezultati na biračkom mestu 178, upoređeni sa rezultatima od 02. 04. 2017, jesu sledeći:

 

 

Glasanje 02. 04.

Glasanje 17. 04.

Važećih listića

1136

461

Aleksandar Vučić

345

278

 

Upadljiv je pad izlaznosti, što i jeste razumljivo, budući da su birači svesni da juče održana ponovljena glasanja na samo tri biračka mesta, 15 dana posle održanih izbora, ne mogu ništa da promene. Na birališta su, mahom, izašli oni koji su ucenjeni da učestvuju u izbornoj opereti Aleksandra Vučića.

Gradski odbor Nove stranke Novi Sad ističe da ovakva - uprkos svemu - neubedljiva Vučićeva pobeda na ponovljenom glasanju jeste posledica pre svega nečasnih radnji njegovog tabora i očekivane apstinencije.
                    
To i sam Vučić vrlo dobro zna. Zna da tu nema mesta nikakvom trijumfalizmu, zato je i morao da uzme svoju „terapiju lažima i ohrabrenjima“ uživo.

 

Gradski odbor Nove stranke Novi Sad

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close