Novi Sad: Za fotomonografije 20.000 evra

Novi Sad: Za fotomonografije 20.000 evra

Gradonačelnik Miloš Vučević je nedavno izjavio da je  Novi Sad finansijski i dalje najstabilnija lokalna samouprava u Srbiji. To je dokaz da je Novi Sad izuzetno bogat grad, sa godišnjim budžetom od oko 190 miliona evra, i da ga ni ovakva nesposobna i rasipnička vlast nije uspela do kraja uništiti. O nesposobnosti najbolje govori činjenica da su prošle godine rashodnu stranu budžeta „uspeli“ realizovati sa 70 odsto od planiranog i da nisu realizovali nijednu značajniju investiciju.

 

Novosađani  najskuplje plaćaju  komunalne usluge u Srbiji i sve je više građana na ivici egzistencije. Koliko sluha za to ima gradska vlast pokazuje budžet za 2015. godinu u kome su izdaci za socijalnu i dečiju zaštitu povećani za 3 odsto, a za razvoj turizma 30 odsto. Na nešto što se naziva „upravljanje razvojem turizma„ i „turističke promocije“ troši se više od 100 milona dinara jer je to odličan način da se novac „opere“ i prelije u privatne džepove. Kako se to radi pokazala je Turistička organizacija Novog Sada koja je za 400 fotomonografija platila čak 20.000 evra. Ovako „povoljna“ cena je postignuta u pregovaračkom postupku, a ovoliki tiraž  je potreban građanima jer samo u fotomonografijama Novi Sad izgleda bolje nego pre par godina.

 

Novosadski odbor Nove stranke smatra da je turizam velika razvojna šansa Novog Sada i zato ima konkretan program za razvoj ove privredne grane. Ujedno osuđuje ovako drsko i rasipničko trošenje na beskorisne turističke promocije u vreme kada svaki dinar treba usmeriti u sveukupni razvoj grada i zbrinjavanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva kojih je zbog mera Vlade Srbije sve više.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close