Novogodišnji paketići i veliko srce: Odbornik NOVE u Šapcu Jerinić obradovao 70 mališana sa smetnjama u razvoju

Novogodišnji paketići i veliko srce: Odbornik NOVE u Šapcu Jerinić obradovao 70 mališana sa smetnjama u razvoju

Odbornik Nove stranke u Skupštini grada Šapca, Dejan Jerinić, član Udruženja "Da budemo svi jednaki", organizovao je prošlog četvrtka u sali Kulturnog centra u Šapcu novogodišnju priredbu i dodelu paketića za sedamdesetoro dece sa smetnjama u razvoju.

Bila je to prilika da se izrazi saosećajnost sa roditeljima mališana čije odrastanje i detinjstvo zahteva posebnu podršku društva, ali i da se još jednom pozovu građani i društveno odgovorna preduzeća i kompanije da pomognu rad Udruženja. Tako se, smatra Jerinić, na najbolji način menja svest društva o osobama sa smetnjama u razvoju.

"Udruženje "Da budemo svi jednaki" zalaže se da roditelji dobiju status negovatelja, a pored toga institucionalno se zalažemo da se u gradu obezbedi adekvatan prostor za školicu sporta namenjenu mališanima ometenim u razvoju. Naše društvo ne pokazuje dovoljnu osetljivost za ranjive društvene grupe, ali trud koji se uloži da bi im se pomoglo donosi veliku radost i zadovoljstvo. I ovo veče je primer za to - dovoljno je samo pogledati ozarena lica dece i njihovih rodtelja. A kada se nešto radi srcem, ništa nije teško", poručio je Jerinić.

Predstavu u okviru novogodišnje priredbe izveli su članovi Amaterskog pozorišta "Vožd".

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close