Obeležena dvogodišnjica rada Gradskog odbora Šabac

Obeležena dvogodišnjica rada Gradskog odbora Šabac

Gradski odbor Nove stranke u Šapcu obeležio je dvogodišnjicu rada. Proslavi su prisustvovali članovi i simpatizeri, prijatelji iz drugih političkih organizacija, kao i predsednik Nove stranke Zoran Živković. On je naglasio da je Šabac jedini primer u Srbiji gde se vidi da odgovorna politka može da pobedi jednoumlje vladajuće stranke.

- Drago mi je što dvogodišnjicu rada šabačkog odbora obeležavamo baš na dan kada je skupštinska većina u ovom gradu uspela da odbije napad naprednjačko-socijalističke koalicije. Dobro je što Šabac ostaje grad u kojem ne vlada jednoumlje, već u kojem opstaju uslovi da se prava demokratija vidi na delu. To nije lak posao, a mi iz Nove stranke spremni smo da damo svoj doprinos tome – rekao je Živković.

Komentarišući zbivanja oko pronalaženja oružja u Jajincima i navodnim pretnjama atentatom na premijera, Živković je ocenio da se radi o pozorišnoj farsi u režiji SNS.

- Nema dokaza da su pretnje usmerene ka Aleksandru Vučiću, službe bezbednosti su zatajile a skandalozno je da se, u nedostaku validnih informacija, time bave tabloidi sa njihovim „istinama“. Cilj je da se prikriju laži i javnost još uvek nema odgovora šta se to dogodilo u Savamali, a to je praktično državni udar jer policija nije reagovala iako je pozvana od građana. Premijer je izjavio da su to uradile „budale iz gradske vlasti“, verovatno misleći na Sinišu Malog i Gorana Vesića, a od tada ništa se nije desilo. Helikopter izgleda da je pao sam od sebi, a za žrtve niko nije odgovoran. Laži da sve ide dobro već su viđene u Miloševićevo vreme – rekao je predsednik NOVE.

O predstojećim izborima za predsednika Srbije Živković je napomenuo da je velika odgovornost i obaveza demokratske opozicije da odabere dobrog kandidata. Predsednički izbori su simbol promena u Srbiji, počev od Miloševića do Tadića. Poželjan kandidat je da nema izrazito stranačko obeležje, i da bude predsednik svih građana Srbije. Saša Janković ispunjava te uslove jer nije stranački opredeljen i pokazao se kao pravi zaštitnik građana, bez mrlje u karijeri. Vuk Jeremić bio bi kandidat Aleksandra Vučića, rekao je Živković.

Inače, Nova stanka u Šapcu ima oko 400 članova, ima jednog odbornika u Gradskoj skupštini a predsednik Gradskog odbora mr Aleksandar Simić obavlja funkciju pomoćnika gradonačelnka za investicije.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close