Odbornik NOVE Milovanović: Sačuvajmo identitet opštine Vračar

Odbornik NOVE Milovanović: Sačuvajmo identitet opštine Vračar

Odbornik Nove stranke na opštini Vračar Konstantin Milovanović upozorio je juče, tokom sednice Skupštine Gradske opštine Vračar, na alarmantno stanje u kojem se nalazi pomenuti deo Beograda, a na šta aktuelna vlast uporno ćuti.

 

Istakavši da Vračar iskreno voli, jer je na njemu i rođen, i odrastao, i želi da ostane tu da živi, Milovanović je naveo da, slušajući predstavnike SNS-a na sednici, retko kada razume da govore o istoj opštini.

"Da li ste videli kako izgleda Plato ispred Hrama Svetog Save? Mene je sramota tuda da prođem. On je godinama unazad potpuno razlupan i izgleda kao javni parking. Stotinu automobila je parkirano tako da im svetli crveni senzor, koliko je Hram blizu. Iako to nije nadležnost opštine, hajde da zajedno podnesemo zahtev Gradu, državi I Crkvi, da se to reši. Mi predstavljamo Vračarce, ne političku partiju ili njenog predsednika", apelovao je on.

Milovanović se takođe osvrnuo na slučaj Sportskog centra "Vračar", koji je tradicionalno mesto gde su deca iz ovog dela Beograda učila da plivaju i išla na časove fizičkog vaspitanja, a koji je prošlog leta dat Gradu na upravljanje.

"Dat je da bi otišao u likvidaciju i da bi se na tom zemljištu nešto gradilo. Dakle, mi ćemo da rušimo tradiciju svoje opštine, da bi se tu gradilo zarad nečijih ličnih "kombinacija"? Zar nije bolje da se organizuje tako da se Sportski centar obnovi? Da li je moguće da nije moglo da se organizuje rukovodstvo koje bi Sportski centar obnovilo, umesto da ga sruši? Ja sam bio na Izbornoj listi zato što zaista volim ovu opštinu i želim da se borim za nju. Ako se svi mi osećamo tako, onda treba da se organizujemo i pošaljemo Gradu zahtev vezan za sve što sam naveo", zaključio je odbornik NOVE Milovanović, koji će i ubuduće u svom radu i aktivizmu nastaviti da se zalaže za očuvanje urbanističkog identiteta opštine Vračar i celog Grada Beograda. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close