Održan sastanak NOVE i KLIP-a sa članovima NOVE iz Jugoistočne Srbije

Održan sastanak NOVE i KLIP-a sa članovima NOVE iz Jugoistočne Srbije

Nova stranka je u danas u Nišu održala sastanak sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora iz Jugoistočne Srbije, sa ciljem razmene mišljenja i predloga u daljoj borbi za poboljšanje izbornih uslova, kao i pripremi za izbore koji nas, najverovatnije na svim nivoima, očekuju već sledeće godine.

Stranački sastanak održan je u amfiteatru u parku Čair u Nišu, a diskusija je protekla u demokratskoj atmosferi. Pored članova Gradskog odbora Nove stranke Niš, sastanku su prisustvovali i brojni članovi odbora iz Knjaževca, Leskovca i Aleksinca, kao i simpatizeri i građani koji su želeli da iznesu svoje predloge i viđenje poražavajuće situacije u državi pod aktuelnim režimom.

Saglasni da je borba jedini način da se vlast Aleksandra Vučića pošalje u istoriju, poruku sa apelom neophodnosti ukrupnjavanja opozicije i zajedničkog delovanja poslali su i predsednik Nove stranke Aris Movsesijan, kao i bliski politički saradnik NOVE i lider Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać, koji su takođe prisustvovali sastanku u Nišu.

Obrativši se prisutnima, Movsesijan je podvukao da su upravo pomenute dve organizacije, NOVA i KLIP, dokaz da, iako su na proteklim izborima bili suprotnih stavova po pitanju bojkota, razum i tolerancija moraju da prevagnu, te stoga danas i stoje zajedno pred građanima i zajedno se bore. Isuviše razjedinjena i usitnjena opoziciona scena Srbije ne samo što zbunjuje građane Srbije, već i dovodi do rasta odbojnosti prema politici uopšte, što na ruku ide jedino aktuelnom režimu, podvukao je Movsesijan. Zato je jedini ispravan put zajednička borba, za šta je saradnja sa aktivistima Kancelarije za lokalne i inovativne politike pravi primer, zaključio je predsednik Nove stranke.

Sa njim je saglasan i prvi čovek KLIP-a i nekadašnji predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać, koji se takođe obratio prisutnim članovima Nove stranke. Istakavši da mu je veliko zadovoljstvo što se danas nalazi u slobodarskom Nišu, odakle su i u bliskoj istoriji Srbije kretale brojne demokratske promene, Bastać je podvukao i uverenje da sve organizacije koje su, poput NOVE i KLIP-a oduvek iskreno bile opozicione, treba da slede njihov primer saradnje i udruže snage protiv jakog protivnika. Bastać je ponovio i da je ključno pitanje koje opozicija sebi treba danas da postavi - da li želi da pobedi naprednjačku vlast i otera je u prošlost. Ukoliko je odgovor pozitivan, u šta je uveren da jeste, podvukao je on, jedini put je da se što više organizacija udruži, kao što su to učinile naše dve, i da tako zajedno sutra stanu ne samo pred Nišlije, već i pred građane cele Srbije i ponude im alternativu.

Skup je svojim prisustvom uveličao i istaknuti niški lekar i član Gradskog odbora Nove stranke Niš, dr Saša Živić, koji se kratko obratio skupu, istakavši svoju punu podršku daljem radu i zajedničkoj borbi pod liderstvom Arisa Movsesijana i Marka Bastaća.

Sastanak je protekao u duhu otvorene diskusije, a važno je napomenuti i da su za veliki broj članova NOVE  i njihove goste ispunjeni svi bezbednosni uslovi u borbi protiv pandemije koronavirusa - otvoreni prostor, adekvatna fizička distanca, kao i zaštitne maske i dezinfekciona sredstva za ruke za svakog člana, uz apel da zdravlje jeste i mora uvek biti na prvom mestu.

Ujedinjeni iz Čaira, članovi NOVE i KLIP-a još su jednom apelovali na kolege iz opozicije da sujete i prošlost ostave po strani i udruženim snagama krenu u borbu i pobede režim na izborima koji su pred nama.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close