Održana Druga redovna izborna konferencija OO Zvezdara

Održana Druga redovna izborna konferencija OO Zvezdara

Druga redovna izborna konferencija Opštinske organizacije Nove stranke Zvezdara održana je u ponedeljak, 14. decembra 2015. godine. Za predsednika Opštinskog odbora ponovo je izabran dosadašnji predsednik Aleksandar Ilić.

Podnoseći izveštaj o dosadašnjem radu Opštinskog odbora, Ilić je ocenio da su članovi NOVE sa Zvezdare svojom predanošću i stalnim angažovanjem uspostavili organizaciju za primer, a ostvarenom saradnjom sa građanima učinili politiku i ideje stranke prepoznatim i prihvaćenim u lokalnoj zajednici.

- Naš Odbor prvi je organizovao tribinu povodom pljačkaškog poduhvata „Beograd na vodi“, a koliko je uspešna bila, najbolje pokazuje to što je ta naša inicijalna kasnije prerasla u seriju tribina pod istim nazivom. Naročito smo ponosni na našu akciju raskrinkavanja namere gradske vlasti da pod maskom javnog interesa, navodnom potrebom za četvororazrednom osnovnom školom, u naselju Bulbulder poruši 50 stambenih jedinica i izgradi stambeno-komercijalni objekat. Nakon naše hitre reakcije i proboja u medijima, gradske vlasti su i odustale od takvog sramnog projekta – rekao je Ilić i dodao da je to samo  jedan od primerA odlične komunikacije i saradnje koju je zvezdarski odbor ostvario sa svojim sugrađanima.

Reizabrani predsednik Odbora naglasio je da će se predstojeće aktivnosti fokusirati na predizbornu kampanju, a ključ njenog uspeha biće u stalnim i neposrednim razgovorima sa građanima. Samo na taj način, istakao je, Odbor će moći da definiše svoju politiku koja će zaista biti u interesu građana.

- Jačanje  mesnih odbora  jedan je od prioriteta našeg odbora u budućnosti. Samo dobro razgranata i teritorijalno pokrivena organizacija, garantuje napredak odbora i cele stranke. Takođe, stalna komunikacija sa članstvom i aktivacija neaktivnih i posebno novih članova, najveći je izazov i nužnost, jer time se postiže stalna nadogadnja kako ideja, tako i energije potrebne za odlučan rad i napredak odbora – istakao je Ilić i zahvalio se članovima na „dosadašnjem zalaganju, odricanju i pre svega drugarstvu koje je stub Odbora“.

Na Konferenciji je takođe predstavljen i usvojen Program razvoja opštine Zvezdara na kojem su članovi NOVE radili tokom prethodnih meseci. Kako je napomenuto, Program nijekonačni dokument, već polazna osnova i tokom narednog perioda biće otvoren za sve sugestije i predloge, kako bi se naposletku definisao onaj koji najbolje izlazi u susret potrebama i interesima svih Zvezdaraca.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close