Održana Izborna konferencija Gradske organizacije Nove stranke Beograd

Održana Izborna konferencija Gradske organizacije Nove stranke Beograd

Prva redovna izborna konferencija Gradske organizacije NOVE Beograd održana je u nedelju, 6. marta 2016. godine. Oko 150 delegata iz Beograda izabralo je nov sastav Gradskog odbora kojim će, kao predsednica, ubuduće rukovoditi dr Mira Petrović.

 

Novoizabrana predsednica Gradskog odbora Beograd Mira Petrović zahvalila se članovima na ukazanom poverenju, ali i prethodnom predsedniku ovog odbora, Radetu Radovanoviću, koji je, oceniila je, postavio odlične temelje koje će se truditi da očuva, pa i unapredi. Istakla je i da angažovanje svih koji su rešeni da vreme i energiju posvete borbi za pristojnu Srbiju, okupljenih u NOVOJ, mora da bude još jače:

- Svaki dan proveden pod kamarilom okupljenom oko Aleksandra Vučića vraća nas nekoliko godina unazad. To moramo zaustaviti, udruženi sa pristojnim, ozbiljnim i poštenim ljudima kojih u Srbiji ima mnogo. Gradski odbor NOVE u Beogradu treba da bude stožer te borbe u prestonici, borbe za život dostojan čoveka!

Govoreći o budućim aktivnostima GO Beograd, Petrović je istakla da se intenzivnije mora raditi na omasovljavanju članstva, jačanju opštinskih, formiranju resornih odbora, ali i insistirati na raspisivanju vanrednih izbora na nivou grada.

- Beograd mora ubrzano da se razvija i da, kao moderna metropola, postane jedan od glavnih centara jugoistočne Evrope. Da bi se to desilo, tvorci šarenih maketa, lažnih obećanja i Potemkinovih sela moraju da odu i ustupe mesto stručnim i poštenim ljudima koji vole ovaj grad i imaju snage da mu daju status kakav zaslužuje – rekla je Mira Petrović.

Prisutnima se obratio i zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević, koji se osvrnuo na delovanje NOVE u Beogradu tokom poslednjih jedanaest meseci, otkad je utemeljen Gradski izborni štab na čijem je on čelu:

- Poslednjih jedanaest meseci bilo je dovoljno da danas možemo sa sigurnošću da konstatujemo da je NOVA u Beogradu okupila fini svet pristojnih ljudi koji će dosledno sprovoditi sistem ideja, vrednosti, verovanja i mišljenja naše politike. Jedanaest meseci koliko postoji Gradski izborni štab, a 35 meseci koliko postoji NOVA, bilo je dovoljno da se efikasnost utemelji kao načelo bez kojeg nijedna politika ne može valjano da funkcioniše. To je bio i dovoljan period da još više učvrstimo veru u vrednosti koje zagovaramo na svakom mestu, ali i lojalnost jednih prema drugima. Princip efikasnosti, međusobno poverenje i u ljudskost i u sposobnost drugih, za mene je možda i najveće dostignuće. Zato mogu da tvrdim da svi ovde okupljeni jesu apsolutno posvećeni onome što danas u srpskoj politici znači Nova stranka i to će zaslužiti odličan rezultat na predstojećim izborima u beogradskim opštinama.

Konferenciji je prisustvovao i predsednik NOVE Zoran Živković koji je čestitao predsednici i članovima Odbora na izboru. Danas izabranih 20 članova Gradskog odbora je tek početak, naveo je on, a ovaj broj će u budućnosti morati makar da se udvostruči, i kroz formiranje resornih odbora i kroz kooptiranje novih članova. Kako je lider NOVE poručio, Odbor treba da bude brojčano jači, jer mora da postigne hiperaktivnost, posebno jer je velika verovatnoća da će gradski izbori pre vremana biti raspisani, verovatno sledeće godine:

- Iako bi po zakonu izbori u Beogradu trebalo da budu tek 2018. godine, verujem da će se to desiti sledeće. Ova gradska vlast ne može da opstane na lažima, prevarama, „Beogradu na vodi“ i drugim snovima, već mora da napravi neki rezultat. Kao što to nije uspeo ni Aleksandar Vučić na nivou Srbije, tako neće ni ovaj njegov Mali na nivou Beograda.

Govoreći o predstojećim izborima, Živković je podsetio da je NOVA sa svojim koalicionim partnerima, pod zajedničkim nazivom „Za pravednu Srbiju”, predala listu za republičke izbore tokom protekle noći. Dodao je i da su pregovori o koalicionom nastupanju na izborima u beogradskim i drugim opštinama još uvek u toku, ali da na njima ne treba insistirati po svaku cenu:

- Tamo gde postoje pristojni uslovi, gde možemo da nađemo način da pomognemo u zajedničkoj borbi, rado ćemo učestvovati. Za tim potrebe nema ako nam se nudi da budemo samo maska, deo folklora na izborima... Gde nema sluha za prirodno zajedništvo, NOVA treba sama da izađe na izbore i pokaže da je za to spremna!

Predsednik NOVE poručio je i da jedan od glavnih zadataka mora da bude omasovljavanje članstva. Međutim, napomenuo je, to ne sme biti samo zarad puke statistike, već pre svega treba uključivati one od kojih se očekuje da će biti ponos NOVE.

Pored predsednice Mire Petrović, na Konferenciji je danas izabrano i dvadeset članova Gradskog odbora Beograd: Adrijana Đurđević, Andreja Petrović, Aris Movsesijan, Borislav Sikimić, Damir Glavonjić, Dragana Filipović, Igor Uletilović, Katarina Prelić, Miki Ivanović, Milan Kantar, Milorad Subošić, Miloš Vučeković, Nebojša Milićević, Nebojša Milosavljević, Nikola Stanković, Rade Mrlješ, Suzana Katič, Tijana Ilić, Vesna Đorđević i Violeta Stanojev Konjikušić.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close