Održana Izborna konferencija Opštinske organizacije Čukarica

Prva redovna konferencija Opštinske organizacije Čukarica održana je u subotu, 6. februara 2016. godine. Članstvo NOVE iz ove beogradske opštine za predsednicu Opštinskog odbora izabralo je Katarinu Đukić. Za zamenicu je izabrana Vesna Đorđević, a za članove Nikola Marković, Jovan Marković, Danijel Anastasovski, Živojin Panajotović, Milovan Đurović, Miki Ivanović i Vladimir Tomašić.

 

- Osnovni cilj našeg odbora je da građanima Čukarice približimo ideje i program Nove stranke. Kako naš odbor većinom čine mladi ljudi, pokušaćemo da, pogotovo kod mladih, probudimo želju da izađu na izbore, da glasaju, da postanu svesni da su jako biračko telo i da njihov neizlazak na izbore ne predstavlja njihov stav, već odsustvo istog. Moramo da ih ubedimo da je njihov glas dragocen i da ga iskoriste mudro, jer je to sada možda bitnije nego ikada - rekla je nova predsednica Opštinskog odbora Katarina Đukić.

 

Izborna konferencija bila je i prilika da se članovima još jednom predstavi program Nove stranke za Beograd, koji između ostalog sadrži i ideju o podeli Čukarice na tri beogradske opštine, jer danas na Čukarici živi 200 hiljada ljudi, koliko nemaju ni neki gradovi u Srbiji. Podela opštine na tri celine, Čukaricu (gradski deo), Žarkovo i Železnik, doprinela bi bržem i boljem razvoju ovih teritorijalnih celina, lakšem rešavanju komunalnih, stambenih, imovinsko-pravnih problema i na dugoročnom planu uspela da podigne lokalnu ekonomiju.

 

Gosti Konferencije, bili su i članovi Demokratske stranke sa Čukarice, čime je, prema rečima predsednika Nove stranke Zorana Živkovića, pokazana dobra volja obe stranke da se na Čukarici, zajedničkim snagama i radom, dođe do uspeha, a to je da se Čukarica ponovo vrati u red demokratskih opština Beograda.

 

- Predstojeći izbori su pravi momenat da se jednoj bahatoj vlasti stane na kraj i zaustavi dalje propadanje i Beograda i Srbije. Čeka nas veoma težak, ali verujem uspešan rad - rekao je Živković i poželeo mnogo sreće novoizabranim članovima.

 

Novi članovi Opštinskog odbora Čukarica svoje razloge za članstvo u NOVOJ, kao i ideje, želje i namere koje imaju u svom daljem radu, podelili su sa prisutnima kroz video klip, ali tako i dali priliku biračima da ih upoznaju i prepoznaju kao svoje potencijalne predstavnike u organima ove gradske opštine.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close