Održana Izborna konferencija Opštinske organizacije Stari grad

Održana Izborna konferencija Opštinske organizacije Stari grad

Prva vanredna izborna konferencija Opštinske organizacije Nove stranke Stari grad održana je u utorak, 21. aprila 2015. godine.  Izabran je nov sastav Opštinskog odbora, a za predsednicu je, jednoglasno, izabrana Ivona Stojanović.

Novoizabrana predsednica OO NOVE Stari grad naglasila je da će aktivnosti ovog odbora u narednom periodu biti usmerene u cilju postizanja što boljih rezultata na predstojećim lokalnim izborima. Govoreći o trenutnom stanju u ovoj beogradskoj opštini, Stojanović je napomenula da Stari grad uglavnom ne kuburi sa većim infrastruktrunim problemima, ali da deli sudbinu ostalih gradskih opština kojima manjak nadležnosti onemogućava veći uticaj nad događanjima u opštini. Ona je takođe upozorila na mogućnost širenja naprednjačke ideologije u ovoj opštini koja je tradicionalno demokratskog usmerenja.

- Kažu da se kuga širi podmuklo i polako, ali posledice koja ostavlja su vidljive i strašne. Zato moramo biti mnogo glasniji kada budemo upozoravali građane na ono što će, pod plaštom navodne decentralizacije opština i najavljenom promenom Statuta grada, možda dodatno da nas zadesi sa ovom i ovakvom naprednjačkom vlašću – rekla je Stojanović.

Stojanović je istakla i da opština Stari grad ima najveći kulturni i turistički potencijal u Beogradu koji donosi prihode, ali i upozorila da „ako se nastavi njeno urušavanje suludim idejama i grandioznim utopističkim projektima na maketama koje diktira gradska naprednjačka vlast, pretvoriće se u ruinu u kojoj neće biti lepo živeti“.

- Verujem da među Starograđanima ima mnogo onih koji su spremni da se založe za očuvanje onog dobrog gradskog duha kojeg još ima po ćoškovima u našem komšiluku. Verujem i da će uočiti opasnost koja nam vreba od onih koji žele vlast zbog mešetarenja a ne dobrobiti građana. A verujem i da će prepoznati energiju i želju nas iz NOVE da Stari grad zaštitimo i sačuvamo – zaključila je Stojanović.

 

Predsednik Nove stranke Zoran Živković čestitao je OO Stari grad na izboru novog rukovodstva i poželeo uspeh u daljem radu, ali i napomenuo da je pred njim veliki posao u pripremama za „prve velike izbore u Beogradu u kojima će NOVA učestvovati“.

- Nova stranka postoji već dve godine, „preležala“ je one prve „dečje bolesti“ i više nema izgovora i opravdanja. Moramo da budemo jači, a da bismo to postali moramo da radimo više. Ne možemo da očekujemo da se nešto desi bez velikog truda i zalaganja – rekao je Živković.

Lider NOVE je takođe napomenuo da su zbog mnoštva izneverenih i potrošenih ideja mnogi izgubili poverenje u politiku, ali da to mora da se promeni. 

- Ko misli da nije dobro u Srbiji, mora da radi na tome da takvo stanje promeni, bez obzira koliko mu se to u pojedinim momentima činili beznadežnim. Moramo da se potrudimo da Srbiju učinimo zemljom u kojoj vredi živeti, jer je to moguće. Nismo mi ni lošiji ni manje pametni od drugih naroda, nego smo propustili mnoge šanse da pokažemo ozbiljnost kada je to trebalo. Krivica je opšta i pod hitno treba raditi na tome da se oslobodimo te karme, tog imidža „majstora propuštenih šansi“ - rekao je Živković i dodao da su predstojeći lokalni izbori prva prilika za to.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close