Održane izborne konferencije u Nišu

Održane izborne konferencije u Nišu

Izborne konferencije gradskog i opštinskih odbora Nove stranke u Nišu održane su u subotu,12. decembra 2015. godine. U svečanoj sali Simfonijskog orkestra, skoro dvesta delegata izabralo je nova rukovodstva lokalnih odbora koji će ubuduće predstavljati politiku NOVE u Nišu.

 

Za predsednika Gradskog odbora jednoglasno je izabran Ivan Jovanović. Predstavljajući dosadašnji rad ovog odbora, Jovanović je istakao da nije bilo lošeg poteza aktuelne vlasti protiv kojeg NOVA nije digla glas i time pokazala da se rukovodi pre svega interesima građana.

- Članovi NOVE ne razlikuju se mnogo od ostalih građana. Delimo iste muke i imamo iste interese. Razlika je samo u tome što smo mi prihvatili odgovornost da vodimo brigu o našem društvu i državi – rekao je Jovanović i dodao da je naprednjačka vlast formirala sistem u kojem su samo pojedinci privilegovani, a većina se kontinuirano pljačka i vara.

On je ocenio da je Niš ogrezao u medijskom mraku i cenzuri, ali i dodao da „koliko god se oni trudili, ne mogu građanima da zabrane pravo na svoj stav i delanje“:

- Ne mogu oni da budu opasni koliko mi možemo da budemo hrabri i rešeni da se izborimo za dostojanstvo i život kakav zaslužujemo.

 

Konferenciji je prisustvovao i predsednik Nove stranke Zoran Živković. On je čestitao izabranima na funkcijama, ali i naglasio da funkcije u NOVOJ nisu nikakva čast, već pre svega odgovornost:

- Funkcioneri kod nas treba da budu „tegleća marva“ – oni koji moraju da vuku sve ostale, da ih motivišu i dovedu do pobede u borbi protiv Vučićeve vlade koja sistematski radi na uništavanju Srbije.

Navodeći primere nazadovanja države i društva, lider NOVE je zaključio da je „Srbija zaglavljena u atmosferi siromaštva“, te da su predstojeći lokalni izbori prilika da se zada prvi šamar aktuelnom režimu koji će označiti početak njegovog kraha.

- Danas je jasno da je NOVA najdoslednija i najoštrija opozicija Vučićevoj vlasti. To pokazujemo svakodnevno našom beskompromisnom borbom i stalnim obelodanjivanjem njihovih laži.  Zato mi za njih jesmo problem! Ali, nije dovoljno da NOVA bude problem vlasti, već moramo da budemo utoka vlasti. Najpre da ih oteramo u opoziciju, a onda i u neke druge institucije, od kojih su se mnogi od njih sakrili uz pomoć javnih funkcija i tako izbegli da odgovaraju za svoja zlodela – poručio je Živković.

 

Na Konferenciji su izabrani i novi predsednici i članovi opštinskih odbora Palilula, Medijana, Crveni krst i Pantelej.

Novoizabrana predsednica Opštinskog odbora Palilula Ljiljana Jovanović navela je da je ova opština jedna od najsiromašnijih, i to zaslugom aktuelne vlasti:

- Palilula je postala dolina siromašnih! Mi moramo da učinimo sve da izađemo iz krize, da naša opština ne bude mesto iz kojeg se beži! Gde god danas da zagrebete, vidite problem. Ali ti problemi nisu nerešivi, već oni ne žele da ih rešavaju. Zato će naš odbor nastaviti da deluje još jače, kako bismo konačno stali na put režimu kojem nije stalo do nas građana.

 

Članovi Nove stranke iz niške opštine Medijana jednoglasno su za predsednika Odbora izabrali Nebojšu Vasića. On je naveo da će u predstojećem periodu fokus biti na predizbornoj kampanji i formiranju mreže mesnih odbora. Takođe je naglasio da će Opštinski odbor Medijana biti otvoren za nove članove, jer se „jedino stalnim osveživanjem može postići i osnaživanje odbora“.

 

Članove NOVE iz opštine Crveni krst ubuduće će predvoditi Srđan Cekić. Sumirajući rad Odbora u prethodnom periodu, Cekić je naveo da konkretni rezultati govore u prilog posvećenosti i marljivosti njegovih članova:

- Pokrenuli smo i realizovali inicijativu da se selu Popovac obezbedi bolji prevoz. U istom selu smo pokrenuli izgradnju trafo stanice, u Pomrenu je našom inicijativom podignuta bezbednosna ograda oko sportskog terena... Najvažnije, realizovali smo akciju „Đaku pomozi da se besplatno vozi“. Sve to je samo početak i naš Odbor će nastaviti da radi u interesu naših sugrađana.

 

Novoizabrani predsednik OO Pantelej Dragan Ivić istakao je da je ova opština „na marginama interesa gradskih čelnika“, zbog čega je danas najmanje razvijena u Nišu:

- U Panteleju još uvek ne postoje srednje škole, nema zelenih površina... I zato je naša odgovornost da se stalno bavimo socio-ekonomkim temama, da se borimo protiv svih vrsta diskriminacije i zajedničkim radom izborimo za lepšu i kvalitetniju opštinu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close