Oglašen početak predizborne kampanje: Za odbranu Beograda

Oglašen početak predizborne kampanje: Za odbranu Beograda

Nova stranka započela je predizborne aktivnosti u Beogradu štandovima i razgovorom sa građanima, a predstavljen je i predlog ove političke organizacije za nosioca liste.

Na nekoliko štandova postavljenih u centru grada, predstavnici ove političke partije su razgovarali sa građanima, predstavili program za glavni grad, kao i predlog za nosioca liste.

Nova stranka predlaže profesorku prava Vesnu Rakić-Vodinelić za gradonačelnicu, ali čelnici ove stranke ističu da su još otvoreni za saradnju sa drugim partijama koje dele iste vrednosti. Naime, ukoliko oni ponude kandidata koji ima realne šanse da na predstojećim izborima ostvari pobedu, Nova stranka će svakako podržati taj predlog.

U toku akcije prikupljeno je nekoliko stotina potpisa podrške građana koji su bili zainteresovani da čuju šta je to što program Nove stranke ima da ponudi za bolje funkcionisanje prestonice.

Podsetimo, kako je Kurir već pisao, Nova se duže vremena intenzivno priprema za gradske izbore, a njeni članovi, ali i brojne ugledne ličnosti iz javnog života, saglasni su da bi Rakić Vodinelić, kako zbog svoje zavidne biografije, tako i zbog aktivnog delovanja u politici, bila idelan pretendent na mesto prvog čoveka prestonice.

Vesna Rakić Vodinelić je srpska pravnica i redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. Objavila je više od 150 radova u Srbiji i inostranstvu, dopisni je član Međunarodne akademije za uporedno pravo u Parizu. a 20. maja ove godine delegati Nove stranke iz cele Srbije ponovo su je na stranačkoj konferenciji izabrali za predsednicu Saveta.

 

Izvor: Kurir 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close