Omladina holandske partije D66 u poseti Forumu mladih Nove stranke

Omladina holandske partije D66 u poseti Forumu mladih Nove stranke

Forum mladih Nove stranke bio je protekle nedelje domaćin kolegama iz holandske vladajuće partije D66.

Omladina liberala iz holandske provincije Utreht je tokom posete NOVOJ izrazila iskrenu i svesrdnu podršku našem doslednom zalaganju za put evrointegracija Srbije, koji nema i ne sme imati alternativu. Tokom sastanka, Forum mladih Nove stranke, predvođen predsednikom Urošem Elekovićem, predstavio je gostima iz Holandije program i ideje za koje se NOVA beskompromisno zalaže i bori od svog osnivanja, ali ih i upoznao sa aktuelnim političkim i društvenim temama i problemima u državi.

Ovaj susret bio je odlična prilika za otvorenu diskusiju i razmenu mišljenja, iskustava i sugestija sa evropskim liberalima, kao i stvaranja paralele između dveju zemalja, na osnovu koje je mnogo lakše sagledati trenutnu poziciju Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Posetom podmlatka D66 centrali Nove stranke u Beogradu nastavljen je kontinuirani rad NOVE na širenju veza i jačanju saradnje sa liberalima širom Evrope, kojem smo posvećeni ne samo kroz uzajamne posete, već i učešća na brojnim međunarodnim seminarima i kongresima.

Nova stranka, pored evropskih, svakodnevno radi i na jačanju regionalnih spona, uvek akcentujući da samo zajedničkim radom, trudom i zalaganjem možemo pozicionirati svoje države na putu ka Evropi, kojoj i pripadaju.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close