OO Nove stranke Rakovica upozorava: Jedina Å¡kola na Petlovom brdu leglo gmizavaca i glodara

OO Nove stranke Rakovica upozorava: Jedina Å¡kola na Petlovom brdu leglo gmizavaca i glodara

Ako ste mislili da fotografije koje vidite potiču iz nekog budžaka uz lokalni put, prevarili ste se. To je školsko dvorište, jedine škole na Petlovom brdu u njegovom samom centru.

Opštinski odbor Nove stranke Rakovica je, još pre više od mesec dana, prilikom posete predsednika Gradskog odbora NOVE Beograd Branka Mladenovića opštini, upozoravao na katastrofalno stanje u našoj jedinoj školi. Da nesreća bude još veća, to je i jedino mesto na Petlovom brdu gde roditelji vode svoju decu na igranje, a naši stariji sugrađani traže predah, hladovinu i čašicu razgovora, na par jedinih klupa u našem naselju. Na veliku žalost, trava u dvorištu nije ošišana od proleća, živa ograda takođe, drveće raste i lomi se bez ikakvog nadzora, a za celu situaciju direktorka škole, kao odgovorno lice, prema njenim rečima nije nadležna, jer dvorište ne pripada školi.

"I sada se mi pitamo, a kome pripada, pošto, izgleda ne pripada ni opštini, koja, od početka raspusta, svakog vikenda popodne, čak šalje i animatore, koji u tom istom školskom dvorištu izvode svoj program. Ko je nadležan za školsko dvorište? Koga treba zvati da se trava preko metar visine ošiša, a u kojoj se, zbog đubreta, množe bube i glodari? Koga treba pozvati da se iseku grane drveća, dok se od vetra i težine, ne izlome po okolo parkiranim automobilima? I na kraju, da li je moguće da nikome od nadležnih to uopšte ne smeta", pitaju funkcioneri i aktivisti Opštinskog odbora NOVE Rakovica.

Kako dodaju, da li dvorište treba da postane stecište huligana i narkomana, koji u večernjim i noćnim satima divljaju po njemu bez ikakvih sankcija? Da li komunalni nered spada u nadležnost novoosnovane komunalne milicije?

Nova stranka stoga postavlja pitanje i opštinski i gradskim vlastima: Da li su građani Petlovog brda zaboravljeni od strane vlasti? Ko je odgovoran za stanje u dvorištu OŠ „Vladimir Rolović“ i da li će neko zbog toga snositi neke sankcije? Da li je Petlovo brdo interesantno vlasti samo kada se zajedničke površine ustupaju investitorima za izgradnju?

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close