Opozicija da nastupi što jedinstvenije, ali i prirodno

Opozicija da nastupi što jedinstvenije, ali i prirodno

- Predlog Nove stranke za kandidatkinju za gradonačelnicu Beograda je Vesna Rakić Vodinelić, ali to ne znači da smo zatvoreni za dalje razgovore. Ukoliko neko ima bolji predlog, spremni smo o tome da razgovaramo – izjavio je danas predsednik NOVE Zoran Živković.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi na izborima za Skupštinu grada Beograda opozicija trebalo da nastupi što je više moguće jedinstveno.

- Mislim da treba da se nastupi što jedinstvenije, ali i prirodno. Potpuno je svejedno da li su to opštinski, predsednički ili parlamentarni izbori, ako neko misli da Srbiji ne treba vladavina prava, ako misli da pravo privatne svojine nije svetinja, da država treba da bude prćija Aleksandra Vučića, a ne ozbiljna organizacija, onda on nema šta da traži sa nama u koaliciji.

On je poručio i da se ozbiljni razgovori o saradnji, koalicijama i udruživanju opozicije ne vode u javnosti, ali da to ne znači da to treba raditi u tajnosti:

-To se radi tako što ljudi sednu, bez toga da budu glavna vest u medijima tog dana i argumentovano priđu tome kako je najbolje da se nastupa.

 

Izvor: Beta, Tanjug

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori