Opozicija na drugom sastanku saglasna: Zajedničkom borbom do rezultata u borbi protiv režima

Opozicija na drugom sastanku saglasna: Zajedničkom borbom do rezultata u borbi protiv režima

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore, započete protekle nedelje, u prostorijama Nove stranke u Beogradu.

 

Sastanku su prisustvovali predsednik SDS-a Boris Tadić, predstavnik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, Pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, Odborničke grupe u Skupštini opštine Stari grad Srce grada Đorđe Miketić, kao i ovonedeljni organizatori okupljanja - predsednik Nove stranke Zoran Živković i predsednik Saveta NOVE Aris Movsesijan. Učesnici su se usaglasili da sastanak bude zatvoren za medije i isključivo radni, što je otvorilo prostor za razmenu mišljenja i stavova, kao i razmatranje mogućih rešenja o borbi opozicije na predstojećim predsedničkim i lokalnim izborima, te i eventualnim parlamentarnim izborima, o čijoj se mogućnosti spekuliše u javnosti.

Tokom dvočasovnog razgovora otvoreno je pitanje nastavka zajedničke borbe za izborne uslove, borbe za slobodu medija, kao i grupisanja opozicije u ideološki logične kolone.

Predstavnici opozicije su takođe saglasni da je neophodno održati kontinuitet sastanaka, te i povratak Udružene opozicije Srbije za pregovarački sto, jer se samo zajedničkom borbom može doći do jasnih i konkretnih rezultata koji građani Srbije očekuju od nas. Dogovoreno je da idući sastanak bude održan u organizaciji Pokreta slobodnih građana, o kojem će javnost biti blagovremeno obaveštena.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close