Opozicija napustila sednicu Skupštine Srbije

Opozicija napustila sednicu Skupštine Srbije

Poslanici četiri opozicione grupe napustili su sednicu Skupštine Srbije u znak solidarnosti sa poslanikom SDS-a Markom Đurišićem kome je izrečena mera udaljena sa sednice posle četiri opomene.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare poslanici DS, SDS, Nove stranke, kao i oni iz Kluba samostalnih poslanika, Narodne stranke, Pokreta za spas Srbije poručili su da će se sutra vratiti u parlament i nastaviti borbu.

Ðurišić je, objašnjavajući kako je dobio četiri opomene i meru udaljenja sa sednice, rekao da je on jednostavno izrazio sumnju u kvorum i tražio da se to utvrdi.

Danas je na sednici skupštine na jedan novi nivo podignuto urusavanje parlamenta. Ja sam tražio da se utvrdi kvorum, onako kako sam to mogao, sa svog mesta... kažnjen sam sa 50 odsto od plate i udaljen na 20 dana - rekao je Ðurišić.

Kako je rekao, očigledno je da vlast ne može ni malo kiritke da istrpi, te dodao da je uveren da će svi poslanici koji budu kritički govorili doživeti istu sudbinu.

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da je Ðurišić tražio da se utvrdi kvorum kada je bilo očigledno da ga nema, te da je sednica koja je u toku, zbog toga nelegalna.

- Mi ćemo danas da izađemo napolje i pozivamo sve gledaoce RTS da odgledaju do kraja i da vide na šta liči monolog primitivnih i nedostojnih i kako izgleda parlament bez kritičke opozicije - rekao je Živković novinarima.

On je poručio da će se poslanici sutra vratiti u skupštinsku salu:

- Vratićemo se sutra da pokažemo da još imamo snage da nastavimo ovu bitku", rekao je Živković i dodao da će na "bajonetima iz skupštine morati da ih iznesu".

 

Tekst: Telegraf, Beta

mm

Press služba

Leave a Reply

Close