Opozicija posle sastanka u centrali NOVE saglasna: Zajedno u borbu za izborne uslove!

Opozicija posle sastanka u centrali NOVE saglasna: Zajedno u borbu za izborne uslove!

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore o zajedničkoj borbi za izborne uslove, na sastanku održanom u prostorijama centrale Nove stranke u Beogradu.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta "1 od 5 miliona", Inicijative "Ne davimo Beograd", Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije, kao i istaknuti opozicioni pojedinci, poput izabranog predsednika Demokratske stranke Branislava Lečića i Marka Bastaća, osnivača Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP), i naravno ovonedeljni organizatori okupljanja - lider Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Uroš Eleković.

Učesnici su se usaglasili da sastanak bude zatvoren za medije i isključivo radni, što je otvorilo prostor za razmenu mišljenja i stavova, kao i razmatranje mogućih rešenja o zajedničkoj borbi opozicije za izborne uslove, uobličenih u četiri platforme, koje su do sada kreirane i predstavljene. Posebno smo ponosni što je zaključak današnjeg sastanka da su ciljevi svih istaknutih platformi identični, a da je razlika jedino u načinu njihove realizacije, zbog čega su i predočeni novi, racionalniji načini borbe, na čijem unapređenju ćemo raditi do narednog susreta, zakazanog za utorak, 2. februar, takođe u prostorijama centrale Nove stranke.

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta saglasni su da nam je jedini protivnik režim Aleksandra Vučića, koji je doveo Srbiju do toga da danas ponovo moramo da razgovaramo o osnovnim načelima demokratije, načelima koja se u modernim evropskim državama odavno podrazumevaju. Stoga je akcenat, i pored svih razlika u politikama, na dogovoru da ćemo se protiv režimske mašinerije, primitivno građene proteklih devet godina, zajedno boriti, kako bismo Srbiju konačno vratili na put zemalja Evrope 21. veka.

Tokom dvočasovnog razgovora, većina učesnika izrazila je veliko zadovoljstvo i optimizam što se, posle dužeg vremena, na istom mestu okupilo toliko različitih organizacija, ali ipak organizacija koje povezuje isti cilj. Zato i ističemo da je neophodno održati kontinuitet sastanaka, kada očekujemo da nas za pregovaračkim stolom bude još više, jer se samo zajedničkom borbom može doći do jasnih i konkretnih rezultata koji građani Srbije očekuju od nas.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close