Opozicija pozvala Vučića da dođe sutra na sednicu niške Skupštine

Opozicija pozvala Vučića da dođe sutra na sednicu niške Skupštine

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa okruglog stola niške opozicije upućen je javni poziv da dođe na sutrašnju sednicu Skupštine grada i objasni zašto država otima niški Aerodrom "Konstantin Veliki". Odbornici su i pozvani da javno glasaju pojedinačnom prozivkom, a opozicionari se pitaju da li su na prodaju i Vodovod, Toplana, Banovina i Tvrđava.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević navodi da je centralizam ušao u sve pore društva, a da je najbolji primer za to slučaj aerodroma i niške skupštine. Podsetila je i na izjave predsednika Srbije da su protesti u Nišu “najtupaviji na svetu”, ali ga je i pozvala da sutra, na putu za Dimitrovgrad, svrati i u Niš.

- Da on lepo sutra pošto je najavljena sednica Skupštine, neka on lepo sutra dođe u Niš, stane za onom govornicom i da nam lepo svima objasni zašto nam otimaju aerodrom i da ponese one čuvene ugovore, da nam javno pročita, pa da mi lepo vidimo u čijem interesu on i njegova partija rade. Da li u interesu građana Srbije i Niša ili u ličnom interesu i interesu stranih koncesionara? - kaže Blagojević.

Iako je, kako kažu organizatori, svim odbornicima upućen poziv, prisustvovalo je svega njih šestoro, a jedan od njih, šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković podržao je protest Inicijative “Ne damo niški aerodrom” zakazan za sutra i izričit je da niški odbornici treba da glasaju sutra protiv poklanjanja aerodroma.

- Tražićemo da se glasa pojedinačno, da se glasa prozivkom. Tražićemo da se tačno zabeleži ko je taj od odbornika koji je smogao hrabrosti da kaže da naš aerodrom u koji smo ulagali decenijama, jednostavno ode na upravljanje Beogradu - rekao je Stanković.

Liderka Pokreta Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković navodi da su sve aktivnosti centralnih vlasti ovih meseci oko aerodroma imale samo jedan cilj - da se rejting aerodroma obori i da se spremi za nešto što se u korporativnom pravu naziva - “neprijateljsko preuzimanje”.

- Ko neprijateljski treba da preuzme aerodrom? Nažalost, to je naša država. Meni se čini da država tretira Niš kao grad u nekoj drugoj državi. Nažalost, živimo u vreme apsurda i Niš postaje grad čuda - kaže Milenković Kerković.

Predsednica Dveri upozorava da će verovatno niški aerodrom biti prodat, a da će pare otići Republici, ako niška vazdušna luka ne ostane u vlasništvu Nišlija.

- Postavljam pitanje šta je sledeće u imovini Niša što će otići Republici i što će isto tako biti podložno neoliberalnom prodavačkom konceptu. Sigurna sam da će to možda dalje biti niški Vodovod, Toplana, možda će biti zgrada Rektorata, možda če biti niška Tvrđava. Hajde da pogađamo - kaže Kerković.

Ovom forumu prisustvovali su i predstavnici Pokreta slobodnih građana, Dosta je bilo, Narodne stranke, Levice Srbije, Socijaldemokratske stranke.

Preuzeto sa: Južne vesti

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close