Opozicija udruženo ispred Azotare: Lokalnu vlast nije briga za Pančevce!

Opozicija udruženo ispred Azotare: Lokalnu vlast nije briga za Pančevce!

Predstavnici devet opozicionih političkih organizacija u Pančevu još jednom su zajednički nastupili. Ovog puta ispred Azotare za koju je predložen stečaj, gde su upozorili na odgovornost gradske vlasti Pančeva.

- Gradonačelnik Saša Pavlov upravo predstavlja kontinuitet vlasti koja nije bila sposobna da sačuva pančevačke fabrike. Promena stranačkog dresa ne znači da su građani zaboravili u kojim političkim partijama je bio pre nego što je postao član SNS-a. Danas se on, zajedno sa ostalim kadrovima SNS-a u Pančevu, lako odriče Azotare. Jedino što znaju da kažu je da nisu nadležni. I te kako su nadležni! Nadležni su i gradonačelnik Saša Pavlov i gradski menadžer Maja Vitman i većnici koji se bave privredom, ako postoje. Nadležni su da dođu i makar porazgovaraju sa ljudima u Azotari, kada već troše novac od poreza koji oni uplaćuju - deo je saopštenja opozicionih organizacija.

Od Pavlova i gradske vlasti opozicionari očekuju da izvrše pritisak i ostvare uticaj da se ne zatvori Azotara.

- Oni su na vlasti u gradu, pokrajini i republici. Nemaju opravdanja za svoje nečinjenje, osim ako time ne pokazuju da nemaju nikakvo poštovanje unutar svoje stranke i da građani Pančeva nemaju razloga da takvima daju poverenje, ocenjuje opozicija.

Kada su rešenja za problem u kome se našla Azotara u pitanju, odbornik Nikola Ćurčin, iz Pokreta slobodnih građana, smatra da je proizvodnja veštačkog đubriva strateška za svaku državu i da mora da nastavi da proizvodi. Ocenjuje da bi prethodno trebalo proveriti poslovanje, odnosno ugovore za snabdevanje gasom i realno proceniti broj neophodnih radnika kako bi Azotara profitabilno radila. On je izneo i sumnje da je izdvajanje luke iz Azotare i dve godine poslovanja Azotare sa lukom doprinelo problemima u ovoj fabrici. Podsetio je da Azotara i izdvojena sada Specijalna luka – imaju istog direktora.

Ako je stečaj neizbežan, napomenuo je Igor Gruden iz Nove stranke, onda bi što više Azotaraca trebalo da bude obuhvaćeno socijalnim programom. Kako je naglasio, prilikom nekog ponovnog pokretanja proizvodnje trebalo bi angažovati što više Azotaraca.

Milutin Ilić iz Dveri rešenje za Azotaru vidi u promeni ukupnog modela u kome država plaća stranim investitorima svako novo radno mesto a istovremeno preko svojih partijskih menadžera isisava državna preduzeća do propasti. Kako je naglasio radnici se moraju podržati da nastave da proizvode ali bez partijskog menadžmenta.

 

Preuzeto sa: www.013info.rs

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close