Opozicija uskoro pred građane sa platformom o izbornim uslovima

Opozicija uskoro pred građane sa platformom o izbornim uslovima

Nakon današnjeg sastanka opozicije, na kojem je učestvovalo 10 opozicionih stranaka i pokreta, u načelu je prihvaćen nacrt platforme za pregovore o izbornim uslovima.

 

Na skupu održanom u centrali NOVE u Beogradu, prezentovan je dokument kojim se podvlači neophodnost implementacije onoga što je postojećim zakonima već propisano, kao i usaglašeno sa evropskim regulativnim okvirima. Ističemo da se ciljevi pomenute platforme suštinski poklapaju sa ciljevima koje su istakli i ostali učesnici sastanaka, pa će u narednim danima biti usaglašeni i amandmani za njeno unapređenje, ona usvojena i prezentovana građanima i javnosti. 

Dokument je baziran na formiranju koordinacionih tela koja bi omogućila adekvatno medijsko praćenje izbora i izbornog procesa. Takođe, u platformi se poziva na obezbeđivanje većih ovlašćenja za strane posmatrače izbora, kao i posmatrače iz civilnog sektora. Kada je reč o ostalim segmentima od sustinske važnosti za unapređenje izbornih uslova, naglašena je neophodnost korigovanja nejednake zastupljenosti političkih snaga u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Kako je zaključeno na kraju današnjeg sastanka, predstavnici opozicionih stranaka i pokreta će u narednim danima izaći u javnost sa konačnom verzijom pomenute platforme i pozvati građane i ostale aktere opozicione scene da zajedničkim snagama i doslednom borbom konačno stanemo na put režimskom urušavanju Srbije koje traje punih 9 godina. 

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close